Prima dragoste a Simonei Halep, un beiușean cu blazon. Tatăl lui a fost primar, legături cu Regele Mihai


Povestea de dragoste dintre Simona Halep e reconstruită pornind de la o declarație a primului antrenor al campioanei, Ioan Stan, care declara : “Ştiu că a avut o relaţie cu un antrenor tânăr care a antrenat-o înaintea lui Marcu (n.r. – Andrei Mlendea). Nu-mi amintesc cum îl cheamă, dar tatăl ei l-a concediat când a simţit că e ceva între ei. Nu i-a convenit că Simona avea o relaţie cu antrenorul.”

Andrei Mlendea și Simona Halep au început o poveste de dragoste când campioana a ajuns la vârsta majoratului, iar povestea a durat trei ani.

Andrei Mlendea e fiul fostului primar al Beiușului Petru Căluș Mlendea, un intelectual de rasă, fost director la mai multe societăți și șef de promoție. Chiar dacă Andrei Mlendea susținea în interviuri că a făcut tenis numai de plăcere, el a fost campion național de juniori, apoi campion european “și pe Est și pe Vest” tot la nivel de juniori, la 16 ani. “A început tenisul la baza sportivă de lângă gară cu un antrenor din Brăila. După ce a obținut aceste performanțe la nivel național și European a fost luat să se antreneze la Brașov. Andrei a fost doi ani în America, a venit după el chiar marele tenisman Michael Chang, care l-a dus la academia din Fort Worth, Texas, unde s-a pregătit doi ani. Mama lui și l-a dorit acasă, iar Andrei s-a întors. A intrat ulterior în antrenorat. Prima pe care a antrenat-o a fost Irina Begu”, a povestit tatăl lui Andrei Mlendea, consilier județean PNL Bihor.

În ceea ce privește relația fiului său cu Simona Halep, fostul primar al Beiușului păstrează discreția și din dorința de a respecta familia lui Andrei. “Simona Halep este o fată extraordinară. A fost la noi, la Beiuș. În vremea aceea nu se făceau atâtea deplasări cu avioanele, mai lăsa mașina…Dar Andrei are acum o familie, o soție care ocupă o poziție de top într-o firmă de telefonie mobilă, o tulceancă ce l-a adus cu picioarele pe pământ, are doi copii extraordinari…Știu că lui Andrei nu i-a picat bine aceea despărțire prin SMS, dar mă bucur că au gestionat cu eleganță acel moment”, spune Petru Căluș Mlendea. Momentul tensionat dintre Andrei Mlendea și Simona Halep s-a consumat în 2013, când aceasta l-a concediat prin SMS deși se afla la doar două camere distanță de el. Alți doi antrenori au primit aceleași mesaje, ulterior, de la Simona Halep. Este vorba despre Andrei Marcu și de belgianul Wim Fissette.

Surse din tenis spun că la originea despărțirii profesionale a Simonei de Andrei Mlendea ar fi însuși Ion Țiriac care, de câte ori un tenisman promitea din punct de vedere al prestației pe teren, încerca să-i impună un antrenor agreat de el. La vremea respectivă însă Andrei Mlendea credea că fosta tenismenă Virginia Rujici, manager al Simonei, l-ar fi preferat pe Adrian Marcu în locul său, pe care îl cunoștea mai bine.

Stere Halep: “un băiat de excepţie”

Familia campioanei îl credita pe antrenorul beiușean ca fiind omul care i-a redat încrederea în sine.

La rândul său, Stere Halep, tatăl Simonei Halep spunea în urmă cu câțiva ani, pentru ring.ro: „Simona este pregătită de câtva timp de Andrei Mlendea. Este un băiat de excepţie, alături de care şi-a recăpătat încrederea în sine. Nimic nu e întâmplător. Acum sunt împreună în Olanda, pentru a pregăti Wimbledonul”.

Andrei Mlendea are 38 de ani, lucrează în cadrul Federației Române de Tenis, este antrenor de Cupă Davis și manager la echipa de juniori până în 16 ani. Andrei Mlendea a fost cooptat și de Zoltan Teszari, al cărui băiat face tenis de performanță, să conducă o academie în Oradea, în Ioșia. Fiindcă primăria condusă de Ilie Bolojan avea un cuvânt de spus în privința terenurilor de tenis, proiectul a picat. Acum, organizarea meciului de tenis feminin dintre România și Ungaria pentru play off-ul competiției Billie Jean King Cup la noua sală de sport din Oradea e tot ideea lui Andrei Mlendea, care i-a intermediat lui George Cosac, fost președinte al FRT, o întâlnire cu actualul primar Florin Birta, care a înțeles ce importanță are pentru oraș o asemenea competiție.

Andrei Mlendea a mai antrenat-o și pe Jelena Jankovic, fostul număr 1 mondial și a colaborat cu Marius Copil și Ana Bogdan.

Oaspeți și gazde pentru Regele Mihai

Toată lumea a fost uimită când în orășelul de 10.000 de locuitori, la Beiuș, s-a anunțat vizita Regelui Mihai. Puțini au știut că familia extinsă a primarului de Beiuş a fost cea care a pregătit în culise vizita Regelui la Beiuş. Aceasta, deoarece medicul personal al generalului Antonescu provenea din familia soţiei primarului. Vizita Reginei Ana şi a Regelui Mihai la Beiuş a fost un eveniment care va rămâne pentru totdeauna în istoria oraşului. Petru Mlendlea era atunci consilier local. L-a însoțit pe Majestatea Sa la o bisericuță dintr-un sat .„Am fost atunci cu Regele Mihai la Şebiş, la o biserică, iar Majestatea Sa a condus maşina până acolo. Spre surprinderea mea, culmea, Regele şi Regina Ana şi-au amintit, cu prilejul vizitei noastre la Versoix, atât de vizita la Beiuş, cât şi acest amănunt din drumul spre Şebiş. Regina Ana, cu prilejul vizitei de la Beiuş, a discutat o vreme cu soţia- care vorbeşte franceză, într-o încăpere din Primăria Beiuş”, îşi aminteşte primarul Beiuşului, detalii din vizita memorabilă din municipiul bihorean. Petrică Mlendea a ţinut să sublinieze firescul cu care, la rândul său Regina Ana şi Regele Mihai îi primeau în vizită în 2010 la Versoix. Grupul de 10-12 bihoreni se afla într-un circuit, când s-a înfiripat ideea că ar vrea să-l vadă pe Rege la el acasă. Spre surprinderea tuturor, Regele a şi acceptat.

„A fost un moment extraordinar pentru noi. Vizita, conversaţiile au durat 45 de minute. Regina ne-a servit cu fursecuri, cu ceai, parcă acum văd- cu un bol de fructe. Regele a fost extrem de cordial, era extrem de prompt în traduceri pentru Majestatea Sa Regina Ana”, şi-a amintit fostul primar al Beiuşului.

Citeste continuarea pe www.bihon.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Horoscop 26 septembrie – 2 octombrie, cu Camelia Pătrăşcanu. Taurii îşi ating un vechi obiectiv, Balanţele se reinventează

Urmatoarea stire

Se opreste apa in fiecare zi a saptamanii viitoare intr-un oras din

Stiri pe aceeasi tema