Prețurile din Cluj, mai MARI decât cele din Roma, spun Mihnea Bidariu solistul Luna Amară și psihologul Ioana LasloMihnea Bidariu, solistul trupei Luna Amară și Dream Diggers și psihologul Ioana Adriana Laslo au făcut o comparație între viața la Roma și cea în Cluj-Napoca, iar concluzia este că orașul de pe Someș e cel puțin la fel de scump ca Roma, dar nu oferă ce oferă capitala Italiei.

Clujul a devenit cel mai scump oraș din România, atât în privința chiriilor, cât și a traiului de zi cu zi. Ieșirile în oraș sunt și ele extrem de scumpe, peste celelalte orașe din regiune, fără ca veniturile să fie pe măsură. Ce-i drept, pe fondul acestor scumpiri viața de noapte a orașului s-a diminuat considerabil, nemaifiind aceeași efervescență studențească din anii 2000.

”Roma vs. Cluj

Prețuri

Cocktailuri de bază – Aperol 5 euro în centrul Romei

25-30 lei în buricul târgului în Cluj

Prânz + desert (Roma) – în medie 18-20 euro în taverne/restaurante centrale

Prânz + desert (Cluj) – în același gen de restaurante care se pretind high-quality – 80-100 lei

Apa – 0,50 cenți

Cafea – 1 euro – 2 euro zona centrală

Apa în restaurante în Cluj – minim 5 lei

Cafea – 15-16 lei

Media salarială Roma 1800-2500 euro

Cluj? 3500-4800 lei? My point is – avem salarii sub 1000 de euro și prețuri mai mari decât în Roma. Partea mai șocantă este faptul că în medie în supermarketuri la alimente comune prețurile sunt efectiv ca și în Cluj” au scris pe Facebook  psihologul Ioana Adriana Laslo și Mihnea Bidariu, solistul trupei Luna Amară și Dream Diggers.

„Dacă asta ne face să fim mândri că suntem clujeni înseamnă că susținem ignoranța și bădărănia care se petrec on a daily basis.

Nu mai adaug faptul că în Roma îți bei cafeaua lângă freaking o biserică din secolul 7, sunt spații verzi uriașe, grădini publice – pentru asta plătești. Bucățica de centru clujean este cât o palmă dată peste față de un primar care se mândrește cu un oraș de 5 stele”, au scris psihologul Ioana Adriana Laslo și Mihnea Bidariu, solistul trupei Luna Amară și Dream Diggers.

Singurul care luptă să arate că lucrurile nu merg spre rău este primarul Emil Boc, cel care a pompat ”bula Clujului”, prin anunțurile pompoase și promisiuni neonorate. ”Calitatea vieții” se transpune la Cluj într-un salariu mediu pe economie de 4800 de lei, sub ceea ce se întâlnește în București. Cu toate acestea, mulți clujeni numai visează la 4800 de lei ”în mână”, pentru că salariile reale se învârt în jurul valorii de 3000 – 3500 de lei.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Primarul Boc anunță că a semnat contractul de furnizare pentru 18 autobuze electrice articulate

Urmatoarea stire

”Există un singur mod în care poți să supraviețuiești. Plăcerile vieții sunt foarte mici”

Stiri pe aceeasi tema