Preţ carburanţi 1 ianuarie. Benzina şi motorina s-au scumpit de Anul Nou 2023, cât costă de azi un plinPreţ carburanţi 1 ianuarie. Benzina s-a scumpit în noaptea de Anul Nou cu 36 bani/l, iar motorina cu 38 bani/l, în staţiile liderului pieţei, OMV Petrom, dar şi în cele Rompetrol şi Mol, în urma deciziei Guvernului de a renunţa la reducerea de 50 de bani/l convenită cu companii, dar şi a celei a Ministerului de Finanţe de a majora nivelul accizelor stabilite de Parlament la nivelul minim dintr-o directivă UE, relatează Profit.ro.

Salarii 2023. Ce modificări intră în vigoare de la 1 ianuarie. Cine mai primește sporuri și compensări pentru orele suplimentare
Preţ carburanţi 1 ianuarie.  În urma scumpirilor din noaptea de Anul Nou, preţul benzinei standard a crescut de la 5,93-5,99 lei/l la 6,29-6,35 lei/l, iar cel al motorinei standard, de la 7,11-7,14 lei/l la 7,49-7,52 lei/l în staţiile Petrom din capitală, relevă datele analizate de Profit.ro.

O creştere identică s-a înregistrat şi în staţiile OMV, unde benzina costă în prima zi a noului an 6,40-6,44 lei/l. iar motorina, 7,57-7,60 lei/l.

În staţiile Rompetrol şi Mol, dacă în ultima zi a anului trecut, benzina costa 6,03-6,09 lei/l, iar motorina 7,18-7,22 lei/l, începând cu prima oră a anului 2023, preţurile acestora ajunseseră la 6,39-6,45 lei/l, respectiv 7,56-7,60 lei/l.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, despre compensarea preţului la carburanţi, că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona. Şeful Executivului a ţinut să precizeze că este doar o măsură de suspendare, guvernul fiind pregătit să o aplice din nou dacă preţurile depăşesc puterea de cumpărare a cetăţenilor.

OFICIAL: Carburanții se scumpesc cu 50 de bani/litru de la 1 ianuarie 2023. Guvernul Nicolae Ciucă a renunțat la compensare
Premierul a spus despre compensarea preţului la carburanţi că ”dacă iniţial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată, la sfârşitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, preţul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fie fost decisă la nivelul Guvernului”.

”Trebuie să anunţăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona. În schimb, este doar o măsură de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca în măsura în care preţurile vor avea o evoluţie care să depăşească puterea de cumpărare şi de susţinere la nivelul cetăţenilor, să fim pregătiţi să o aplicăm din nou”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Anul 2023 va fi anul victoriei în războiul împotriva Rusiei

Urmatoarea stire

2022 ne-a lovit inimile. Am vărsat toate lacrimile

Stiri pe aceeasi tema