Președintele PSD Arad acuză USR că sabotează PNRR-ul României


Președintel PSD Arad deputatul Mihai Fifor acuză USR că ar pune în pericol PNRR-ul României și pensiile românilor.

„În disperarea de a face scandal cu orice preț pentru a-și întreține puținii adepți care i-au mai rămas, USR atacă la Curtea Constituțională o lege adoptată în Parlament, jalon în PNRR, care a fost discutată și agreată cu Comisia Europeană și care asigură o mai bună protecție a banilor din fondurile private de pensii.

USR sabotează PNRR-ul României prin contestarea la Curtea Constituțională a acestei legi, care trebuia publicată în Monitorul Oficial pentru ca jalonul respectiv, aferent Cererii 2 de plată, să fie considerat îndeplinit.

Legea, în formula adoptată, dă posibilitatea extinderii plasamentelor fondurilor private de pensii și în acțiuni cotate la bursă, într-o proporție de 1 până la 5% din valoarea totală a activelor fondului respectiv, atât în România, cât și în Uniunea Europeană. În mod  firesc este necesar un mai bun control al statului,  o mai accentuată verificare a administratorilor privați și garanții pentru prevenirea oricăror situații care ar afecta banii oamenilor.

Toate aceste prevederi au fost validate de Comisia Europeană, iar Parlamentul le-a adoptat în forma finală a legii. USR sacrifică pensiile românilor în favoarea administratorilor de pensii, cărora nu vor să le reducă privilegiile. USR trebuie să iasă public și să spună de ce vor să blocheze PNRR pentru a proteja interesele private ale administratorilor de pensii și să afecteze pensiile private ale românilor”, spune presedintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor (foto).

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Citeste continuarea pe newsar.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cei care au încercat să facă o mare problemă din asta nu cred că au înțeles miza acestei perioade

Urmatoarea stire

Bărbat care a racolat o fată de 14 ani pentru acte sexuale și pornografie, arestat

Stiri pe aceeasi tema

GIF

GIF Citeste continuarea pe www.glsa.ro