Președintele Joe Biden anunță că Statele Unite se alătură Germaniei și altor aliați occcidentali și vor livra Ucrainei 31 tancuri Abrams


Miercuri seară, la o întâlnire cu presa la Casa Albă, Joe Biden a anunțat că Statele Unite vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, în baza acordului cu Germania și celelalte state ale NATO care dețin tancuri performante solicitate de Ucraina. ”Statele Unite acționează împreună cu aliații și partenerii din întreaga lume pentru a avea garanția că poporul Ucrainei se află în cea mai puternică poziție pentru apărarea țării de agresiunea brutală a Rusiei”, a spus Joe Biden, citat de postul francez de televiziune BFMTV. ”Statele Unite și Europa sunt total unite, chiar dacă Rusia speră că ne vom diviza”, a subliniat președintele american. Domnia sa i-a mulțumit cancelarului german Olaf Scholz pentru decizia de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina și promite o colaborare în viitor pentru coordonarea livrării de tancuri Kievului. Joe Biden a precizat presei că a purtat convorbiri cu partenerii britanici, francezi, italieni, germani in vederea coordonării acțiunilor vizând acordarea de asistență militară Ucrainei.

Potrivit lui Biden, Marea Britanie va livra tancuri de tip Challenger 2, Franţa – vehicule AMX10 şi sisteme antiaeriene, Germania şi Statele Unite trimit tancuri Leopard şi M1 Abrams, precum şi sisteme Patriot. Cu blindate participă de asemenea Polonia, Suedia, Norvegia şi Finlanda. Italia, Danemarca, Estonia şi Lituania vor furniza sisteme de artilerie.

Citeste continuarea pe curierulnational.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

CEDO a decis că Olanda şi Ucraina pot chema Rusia în instanţă pentru încălcarea drepturilor omului

Urmatoarea stire

600 de militari NATO participă la trageri de luptă în România

Stiri pe aceeasi tema