Președintele Emmanuel Macron povestește la emisiunea canalului France 2 cum dragostea a învins totul în relația cu fosta sa profesoară, actuala sa soție, Brigitte (The Times)

Când un elev de 15 ani și profesoara sa de teatru din nordul Franței s-au îndrăgostit unul de celălalt, reacția a fost una negativă, în special din partea părinților băiatului.

Trei decenii mai târziu, relația dintre tânărul care avea să devină președintele Emmanuel Macron și fosta profesoară Brigitte Auzière rămâne solidă.

„Când ești îndrăgostit, nu alegi. Nu este vorba de a da sau nu un exemplu”, a declarat președintele Macron în timpul unei emisiuni de televiziune la France 2 în care a fost chestionat de persoane cu tulburări din spectrul autist.

El a făcut acest comentariu ca răspuns la unul dintre cei care l-au întrebat, care i-a spus că, în calitate de președinte, „ar trebui să dea un exemplu și să nu se căsătorească cu profesoara sa”.

Macron a justificat aventura cu o femeie cu 24 de ani mai în vârstă decât el pe motiv că dragostea a făcut „totul posibil”.

Emmanuel Macron și-a cunoscut viitoarea soție la Liceul „La Providence” din Amiens, în nordul Franței. S-au îndrăgostit unul de celălalt când ea a pus în scenă o piesă de teatru la școală, în care el avea rolul principal.

Brigitte era căsătorită și avea trei copii, dar a sfârșit prin a divorța de primul soț pentru a începe relația cu fostul ei elev. Cuplul s-a căsătorit în 2007.

Președintele Macron a declarat: „Principiul iubirii este că totul este posibil. Depinde de tine. Nu este scris că va fi neapărat cineva de aceeași vârstă cu tine, care locuiește în același loc cu tine. Este ceva care este mai puternic și care te depășește. Și când este împărtășit… poate doborî orice obstacol.”

El a spus că părinții săi s-au opus relației. „Cred că întotdeauna îți imaginezi pentru copiii tăi o viață care să aibă același model ca și a ta. Și când ceva nu corespunde modelului tău, te simți neapărat prost. Părinții [mei] au fost îngrijorați pentru mine la început. Asta mi-a sporit dorința de a-mi urma calea.”

Un alt interlocutor l-a întrebat pe Macron: „Aveți mulți bani?”.

Fostul bancher, care câștigă 182.400 de euro (160.000 de lire sterline) pe an ca șef de stat, a răspuns. „Ca să fiu sincer, aveam mai mult înainte de a deveni președinte. Dacă îl compari cu [salariul] mediu, da. După aceea, dacă îl compari cu oamenii care au responsabilități în afaceri, atunci nu.”

Actori și cântăreți s-au numărat printre invitații anteriori ai emisiunii, care este difuzată pe canalul public France 2.

De asemenea, președintele a fost chestionat cu privire la eșecul său ca student de a obține un loc la École Normale Supérieure, institutul de învățământ superior de elită care pregătește viitori profesori universitari și cercetători. El a declarat că a fost „iritat” că a picat de două ori examenul de admitere, dar și-a dat seama mai târziu că nu a muncit suficient de mult. „Mi-am petrecut mai mult timp făcând actotie și mergând la teatru”, a spus el, „și eram prea îndrăgostit pentru a fi serios”.

El a fost întrebat dacă îi lipsește Germaine Noguès, regretata sa bunică, despre care se spune că a avut o influență formatoare în copilăria sa. „Da, mi-e dor de ea, pentru că a avut grijă de mine foarte mult, când eram mic și când eram adolescent”, a spus el.

Un alt interlocutor l-a întrebat dacă nu a fost înfricoșător să se întâlnească cu președintele Putin în februarie anul trecut, într-o încercare zadarnică de a preveni invazia Ucrainei. „Când îl întâlnești, nu este dezagreabil. Acesta este paradoxul”, a spus Macron. „El a încercat să explice că Ucraina îl amenința, pentru că prin Ucraina erau europenii și americanii care [amenințau] Rusia. Cred că acest lucru este greșit.”

  • Președintele Macron este o excepție (alături de Charles de Gaulle) printre șefii de stat francezi moderni, în sensul că nici el, nici Brigitte nu sunt cunoscuți ca având aventuri extraconjugale. François Hollande, predecesorul său socialist, a fost fotografiat părăsind Palatul Élysée pentru a-și vizita iubita, actrița Julie Gayet, în 2014. Dezvăluirea l-a determinat pe acesta să anunțe că se desparte de partenera sa Valérie Trierweiler, prima doamnă a Franței, care a fost internată la spital în stare de șoc.
  • Cécilia Attias, soția lui Nicolas Sarkozy, șeful de stat de centru-dreapta din 2007 până în 2012, l-a părăsit pentru un om de afaceri marocan la câteva luni după alegerea sa. Sarkozy s-a căsătorit rapid cu Carla Bruni, fotomodel devenit cântăreață și compozitoare.
  • Jacques Chirac, președintele de centru-dreapta din 1995-2007, era cunoscut sub numele de ”Monsieur Cinq Minutes, Douche Comprise” (Domnul Cinci minute, inclusiv dușul), cu referire la reputația sa de a avea legături extrem de scurte.
  • François Mitterrand, președintele socialist din perioada 1981-1995, a instalat-o pe Anne Pingeot, azi în vârstă de 79 de ani, un istoric de artă care i-a fost amantă, la Élysée alături de Danielle, soția sa. Printre numeroasele sale amante se numără și o studentă de 22 de ani pe care a cunoscut-o când avea 72 de ani.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Transport gratuit în România pentru refugiații din Ucraina

Urmatoarea stire

Divertismentul, cronicarii, criticii…

Stiri pe aceeasi tema