Presa rusă: Dmitri Rogozin, fost vicepremier rus şi fostul şef al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, a fost rănit în urma unui bombardament în Donețk.


Dmitri Rogozin se afla într-un hotel de la marginea orașului Donețk în momentul bombardamentului ucrainenilor, conform TASS. Acesta se ocupa de coordonarea unei echipe de voluntari militari ruși în regiunea Donbas. Rogozin susține că locuia în respectivul hotel de câteva luni și acuză că a fost un atac direcționat împotriva sa. Evident, a fost o lovitură ţintită. Specialiştii cred că s-a tras cu sistem de artilerie autopropulsată Caesar 155 mm (de producție franceză)”, pretinde consilierul lui Rogozin. Din datele publicate în presa rusă, viaţa acestuia nu este în pericol, dar se află în spital și are nevoie să fie operat, având răni în zona unui omoplat.

Vitali Hoţenko, şeful guvernului autoproclamatei Republici Populare Donețk, a fost şi el rănit împreună cu Rogozin. Trupele ucrainene au bombardat miercuri seara cartierul Leninski din Donețk, rănind mai multe persoane, mai susțin agenţiile de presă ruse. Dmitri Rogozin a fost vicepremierul Rusiei între 2011 și 2018. De atunci și până în vara acestui an, a ocupat funcția de șef al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, dar a fost demis de Vladimir Putin.

Foto: Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Theo Rose a aflat: va fi mamă de băiat! Anghel Damian, criticat pentru reacția avută la gender reveal: ce i-a scos din sărite pe internauți

Urmatoarea stire

Calendar ortodox 23 decembrie 2022: Ce sărbătoare este vineri?

Stiri pe aceeasi tema