Presa din România a pus botul la așa-zisul „Z” de pe gîtul lui PutinDenis Kazansky este un fotograf oarecare din Ucraina. El a văzut pe agenția TASS o fotografie a lui Putin, pe care a postat-o pe canalul său de Telegram, cu un comentariu de rîsul lumii, cum că pe gîtul lui Putin ar fi o cicatrice cu semnul „Z”, care ar trimite la litera înscrisă pe tancurile rusești!
S-a distrat fotograful cu abonații săi, dar nu a știut ce bombă de presă avea să născocească, transformată într-un adevărat fake propagandistic, răspîndit peste tot în lume. Iată postarea lui Denis Kazansky, unde, sub pozele lui Putin, scrie doar atît: „Ой, а что это у Володи? Кажется, я понял, откуда взялась Z”, adică: „Oh, ce e cu Volodya? Cred că mi-am dat seama de unde a venit Z”. Atît și nimic mai mai mult:

La noi, ca să folosim formula senzațională nășită de Ion Cristoiu, postarea lui Denis Kazansky a fost pusă la „jgheab”, după care toată presa noastră obedientă s-a adăpat fără pic de discernămînt. Și, de la cele două rîndulețe ale fotografului ucrainean, „cineva” a țesut un articol pompos pe care l-au preluat fără discernămînt toate televiziunile și site-urile coordonate de „pădurarul șef”!
De data aceasta, jgeabul a fost „Ziare.com”, care a publicat știrea luni, la ora 07:45, sub semnătura lui Teodor Șerban:


Din articolul de pe „Ziare.com” s-ar înțelege că jurnalistul Teodor Șerban ar fi accesat postarea de pe Telegram, în limba rusă, a fotografului ucrainean, ceea ce este o aberație. În mod cert, „cineva” a preluat prostioara lui Denis Kazansky și a ordonat „jgheabului” s-o posteze la prima oră.
Ce a urmat ține de psihiatrie! Tot luni, la cîteva ore de la postarea pe „Ziare.com”, a început împrăștierea glumiței fotografului ucrainean pe toate site-urile televiziunilor și ziarelor. Iată cîteva exemple, pe fiecare veți vedea și ora postării:Ce avem, însă, noi aici? O adevărată demonstrație despre propagarea unor materiale de… propagandă. În cazul nostru, la începutul drumului avem postarea în limba rusă a fotografului ucrainean Denis Kazansky: două fotografii cu Putin și o postare de 2 rîndulețe. Fiind un necunoscut în România, este clar că nici un jurnalist român nu a accesat postarea ucraineanului, ci aceasta a fost luată de servicii și pusă la „jgheab”, de unde a fost preluată de site-uri prin intermediul oamenilor instruiți, după care s-a împrăștiat, devenind pentru cei neavizați o știre! Veți observa că unele site-uri au prelucrat mai mult sau mai puțin știrea de la jgheab, dar alții au copiat cuvînt cu cuvînt ce a postat „Ziare.com”! Fără pic de discernămînt, fără nici un semn de întrebare.
Iată, însă, ce se observă la o privire atentă a acestei fotografii. După cum știe toată lumea, litera „Z” este formată din trei linii, așa cum se vede în foto 1.
Mărită puțin, poza lui Putin ne dezvăluie o…

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema