Preotul Visarion Alexa, vizat de alte 5 plângeri pentru agresiune sexuală. Cum își hărțuia enoriașele

Noi acuzații de agresiune sexuală i-au fost aduse preotului Visarion Alexa. Alte cinci persoane susțin că au fost hărțuite de acesta.

Incidentele au avut loc în ultimii ani, potrivit digi24.ro.

Visarion Alexa rămâne sub control judiciar

Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă.

”În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen., obligă contestatorul inculpat ALEXA VISARION, la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Ia act că inculpatul contestator Alexa Visarion a avut apărători aleși. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 26.09.2022”, se arată în sentința dată de Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti.

Preotul și-a recunoscut faptele

Visarion Alexa, fost paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile după ce o enoriașă l-a acuzat că a agresat-o sexual în curtea bisericii, după spovedanie.

Arhiepiscopia Bucureştilor a anunțat că face o anchetă în acest caz și că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”.

Preotul și-a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice. A refuzat să ofere însă detalii amănunțite și a invocat faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

6 elevi morți și 20 răniți. Atacatorul, un posibil soldat mobilizat de Putin

Urmatoarea stire

De la 30 la 100. Compania de tehnologie cu cea mai…

Stiri pe aceeasi tema