Premierul Ucrainean Acuză Rusia Că Vrea Să Copleșească Europa Cu Un Val De Refugiați Prin Atacarea Infrastructurii Energetice


Potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, la sfârșitul lunii noiembrie, peste 4.751.065 de refugiați din Ucraina s-au înregistrat pentru statut de protecție temporară sau echivalent. Cei mai mulți dintre aceștia sunt în Polonia, Germania și Cehia. În total, în Europa au fost înregistrați aproximativ 7,8 milioane de refugiați ucraineni.

Prin atacarea infrastructurii energetice a Ucrainei, Rusia încearcă să copleșească Uniunea Europeană cu un nou val de refugiați, a acuzat Denis Shmihal pe 12 decembrie.

El a cerut aliaților occidentali să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot, printre alte sisteme defensive, pentru a contracara atacurile Rusiei.

În ziua precedentă, Shmihal a avertizat cu privire la pene de energie „semnificative” în această iarnă, după ce atacurile cu rachete ale Rusiei au deteriorat „toate centralele termice și hidroelectrice” din întreaga țară.

Din 10 octombrie, Moscova a declanșat șase atacuri în masă care vizează sectorul energetic al Ucrainei, ucigând zeci de civili și provocând întreruperi de curent.

Rusia a lansat peste o mie de rachete și muniții asupra infrastructurii energetice la nivel național în ultimele două luni, a declarat șeful operatorului național, Ukrenergo, Volodimir Kudritski, pe 9 decembrie.

Cel mai recent atac la nivel național asupra Ucrainei a avut loc pe 5 decembrie, soldat cu patru decese și lovind infrastructura energetică din cel puțin trei regiuni.

Pe 4 decembrie, Miguel Berger, ambasadorul Germaniei în Regatul Unit, a declarat că țara se așteaptă la un nou val de refugiați ucraineni în săptămânile următoare.

Anterior, Reuters a relatat că țările din Europa de Est se pregătesc să redeschidă centrele de primire și își realizează rezervele de alimente în așteptarea unui posibil nou val de refugiați ucraineni.Urmărește-ne pe Google News

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Joe Biden intenţionează să efectueze un turneu în naţiuni africane

Urmatoarea stire

Cum a reușit Andrei Mihalcea să slăbească 25 de kilograme. Ce dietă a ținut fostul concurent de la Chefi la cuțite: ”Mă ajută mult” / VIDEO

Stiri pe aceeasi tema

presa oferă o imagine falsă

Majoritatea companiilor occidentale au decis să nu părăsească Rusia, după ce a început războiul din Ucraina. Presa vestică…