Premierul Marcel Ciolacu merge miercuri în Republica Moldova 


Premierul Marcel Ciolacu va efectua miercuri, 21 iunie, o vizită de lucru în Republica Moldova. La Chişinău, şeful executivului va avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean şi cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

Agenda completă:

De la ora 10.15 prim-ministrul Marcel Ciolacu va avea o întrevedere cu preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu, la sediul Administraţiei Prezidenţiale a R. Moldova.

De la ora 11.25 Marcel Ciolacu va fi întâmpinat de către prim-ministrul Republicii Moldova Dorin Recean, la sediul Guvernului Republicii Moldova

La ora 11.30, şeful Guvernului României va avea convorbiri cu prim-ministrul Republicii Moldova Dorin Recean

De la ora 12.30 cei doi premieri vor susţine declaraţii comune de presă, conform sursei menţionate.

La ora 13.00, premierul Ciolacu va participa la dejunul de lucru oferit de prim-ministrul Republicii, iar de la ora 14.20 acesta va avea o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu, la sediul Guvernului Republicii Moldova.

Oligarhii – „frații” PSD de peste Prut

Partidul Social Democrat, condus de Marcel Ciolacu, a impus-o în urmă cu câteva luni la conducerea Institutului Cultural Român Chișinău pe Monica Babuc, apropiată a oligarhului Vladimir Plahotniuc și ministru în cabinetul PDM, cel care a uzurpat Guvernul Republicii Moldova în anul 2019.

Legăturile dintre PSD și PDM nu sunt însă de ieri de azi, ele datând din anii 2010. În schimbul sprijinului politic, social-democrații de la București i-au ajutat cu tot ce s-a putut pe „frații” lor de la Chișinău. Au transmis sprijin financiar și au făcut pe avocații acestora la nivel european, în ciuda violărilor flagrante ale principiilor democrației, dar și a unor decizii anti-românești. După fuga oligarhului și reașezarea scenei politice de la Chișinău, PDM a intrat într-un con de umbră.

Legăturile dintre PSD și PDM s-au reînnodat anul trecut. În noiembrie 2022, la doar câteva zile după ce Vladimir Plahoniuc și-a anunțat, de la distanță, revenirea în politică, mai mulți lideri PSD, printre care și Marcel Ciolacu, s-au aflat la Chișinău, unde au participat la rabranduirea PDM în PSDE, moment în care Ion Sula a preluat șefia formațiunii. Tot atunci s-a anunțat și un „parteneriat strategic” între cele două partide.

Susținere pentru omul rușilor

În ultimii ani, PSD și-a îndreptat susținerea și către Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău, legat ombilical de Moscova, dar mereu dispus să strângă mâini la București în schimbul unor ajutoare financiare.

Pe 20 noiembrie, Marcel Ciolacu l-a întâlnit personal pe Ion Ceban, asta deși un raport al Trezoreriei SUA arăta negru pe alb cum partidul acestuia, Mișcarea Alternativa Națională (MAN), a fost susținut de Moscova. Susținut direct Moscova a fost și Ion Ceban, în campania electorală pentru…

Citeste continuarea pe mainnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema