Premierul Ciucă, întrevedere cu ministrul francez de Externe. Șeful Executivului a mulţumit Franței pentru susţinerea aderării României la Schengen


Sursa: Guvernul României

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă şi ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Catherine Colonna, au avut o întrevedere în contextul vizitei şefei diplomaţiei franceze în România. În cursul discuţiilor a fost abordată şi perspectiva de avansare a aderării României la Spaţiul Schengen, iar premierul Ciucă a mulţumit pentru poziţia de sprijin a Franţei în favoarea aderării României şi angajamentul ferm pentru susţinerea eforturilor României de continuare a parcursului spre realizarea acestui obiectiv, transmite News.ro.

Potrivit Guvernului, ”această vizită prefigurează aniversarea, la 4 februarie, a 15 ani de la semnarea Declaraţiei comune privind Parteneriatul Strategic româno-francez şi are loc, totodată, în pregătirea celebrării, în luna martie, a 30 de ani de când România a devenit membru cu drepturi depline al Francofoniei”. ”În schimbul de opinii, a fost evidenţiată relaţia bilaterală strategică şi specială dintre România şi Franţa, întărită de legăturile istorice de prietenie solidă bazată pe afinităţi culturale puternice. Prim-ministrul României a exprimat aprecieri deosebite pentru contribuţia substanţială a Franţei, în calitate de naţiune-cadru, la Grupul de Luptă NATO din România. Cei doi demnitari au subliniat angajamentul comun pentru amplificarea cooperării bilaterale sectoriale şi consolidarea relaţiilor economice şi de investiţii”, se arată în comunicatul Guvernului. În cursul discuţiilor a fost abordată şi perspectiva de avansare a aderării României la Spaţiul Schengen. Premierul Ciucă a mulţumit pentru poziţia de sprijin a Franţei în favoarea aderării României şi angajamentul ferm pentru susţinerea eforturilor României de continuare a parcursului spre realizarea acestui obiectiv. ”Şeful Guvernului a punctat demersurile dinamice ale părţii române prin angajarea în consultări intense cu toţi partenerii europeni în efortul de identificare a unei soluţii care să conducă în curând la un rezultat corect şi pozitiv în vederea aderării României la spaţiul Schengen. Discuţiile dintre cei doi oficiali au abordat şi impactul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. În context, au salutat cooperarea bilaterală în sprijinirea tranzitului cerealelor ucrainene către pieţe terţe”, mai spune Executivul. În perioada 26-27 ianuarie 2023, miniştrii afacerilor externe din Regatul Ţărilor de Jos, Wopke Hoekstra şi din Republica Franceză, Catherine Colonna, efectuează o vizită comună în România. Programul prezenţei în România cuprinde vizite la facilităţile militare utilizate în comun de trupele aliate desfăşurate în România şi consultări diplomatice în format trilateral România-Olanda-Franţa. Prezenţa şefilor diplomaţiei olandeze şi franceze reconfirmă interacţiunea trilaterală eficientă între Bucureşti, Paris şi Haga, mai spune Guvernul.

Ministrul francez de Externe, la București: Franţa va continua sprijinul ferm pentru aderarea României la Schengen

Citeste continuarea pe universul.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Frații Tate au fost duși la DIICOT. Andrew Tate se plânge de condițiile din închisoare

Urmatoarea stire

Schimbări majore pe piaţa muncii din România în 2023. Ce meserii dispar

Stiri pe aceeasi tema