Premier─â la US Open. Cum se va implementa sistemul VAR la ultimul Grand Slam al anului


La turneul de Grand Slam de la US Open, ultimul de acest tip din anul calendaristic 2023, se va implementa sistemul VAR, folosit deja în mai multe sporturi precum fotbal, handbal, hochei sau rugby.

Cu o lun─â ├«naintea ├«nceperii turneului de la Flushing Meadows, US Open anun╚Ť─â c─â va folosi tehnologia VIDEO pentru a ajuta arbitrii de scaun ├«n a lua cele mai bune decizii la mingi controversate.

Această tehnologie avansată va fi folosită în meciurile de pe tablourile principale de pe arenele Arthur Ashe, Louis Armstrong și alte trei terenuri.

VAR poate fi folosit ├«n tenis pentru 9 situa╚Ťii, ╚Öi anume: mingea a atins de dou─â ori suprafa╚Ťa de joc ├«nainte de a fi trimis─â peste fileu, punctul de contact al mingii cu racheta se repet─â, mingea a fost atins─â cu racheta sau cu orice parte a corpului ├«nainte de a ie╚Öi ├«n afara terenului, intrarea ├«n terenul adversarului ├«n timpul punctului, mingea a trecut pe sub fileu, toate deciziile care conduc la rejucarea punctului, strig─âtul arbitrului de linie ├«n timpul punctului, care poate influen╚Ťa decizia unuia dintre juc─âtori, gre╚Öeala de picior sau eroare ├«n modificarea scorului.

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema