Premieră în România: Grădini urbane finanțate de Comisia EuropeanăMinistrul Investiţiilor, Marcel Boloş, a declarat astăzi că, în premieră pentru România, se vor putea finanţa direct de către Comisia Europeană proiecte de tip Bauhaus, care îmbină arhitectura şi mediul pentru o dezvoltare armonioasă.

“Sunt proiecte de noutate, pe care le urmăreşte direct Comisia Europeană şi le alocă bugete pentru a le implementa cu finanţare de la CE. Noul Bauhaus este o premieră la nivelul Uniunii Europene, dar mai ales pentru România.

Mi-au atras atenţia două proiecte din Oradea – Grădina urbană Nufărul, proiect estimat de 25 milioane de euro şi cel al Grădinii termale Ioşia, estimat la 20 milioane de euro, proiecte de tip Bauhaus ce pot fi finanţate direct prin alocări speciale ale CE.

Eu vă susţin să faceţi demersuri pentru finanţarea lor, pentru că e posibil ca la implementarea lor să vină chiar preşedinta Comisiei Europene, dna Ursula von der Leyen, care susţine acest nou Bauhaus european”, a declarat, în conferinţă de presă, Marcel Boloş.

Un al doilea calup de proiecte tip Bauhaus este, potrivit ministrului, în oraşul Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, tot pentru o grădină urbană, pe zece hectare.

“M-aş bucura dacă regiunea ar avea două proiecte selectate. Am vrut să fac această precizare pentru că este o premieră pentru România şi vă rog să scrieţi despre aceste proiecte care merită multiplicate”, a subliniat ministrul Boloş, prezent la raportul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea.

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Joe Biden, în mijlocul unei noi controverse

Urmatoarea stire

Doi prizonieri au evadat din închisoare după ce au aruncat cu boia în ochii gardienilor

Stiri pe aceeasi tema