Pragul pentru abuz în serviciu, eliminat de Comisia juridică a Camerei Deputaților. A fost votată forma trimisă de Guvern


Foto: INQUAM/Octav Ganea

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport de adoptare, marţi, proiectului de lege care modifică Codul penal şi vizează abuzul şi neglijenţa în serviciu, fiind acceptată forma venită de la Guvern, transmite Agerpres.

În acest fel, a fost eliminat pragul de la care se consideră infracţiune pentru abuz în serviciu.

„În acest moment, coaliţia de guvernare îşi retrage toate amendamentele depuse astăzi în Comisia juridică şi vom vota eliminarea tuturor amendamentelor adoptate la Senat, inclusiv acel prag stabilit. Propun un raport de adoptare pentru forma venită de la Guvern”, a spus preşedintele Comisiei juridice, Laura Vicol.

După ce a supus la vot aceste propuneri, Vicol a menţionat că pentru infracţiunea de abuz în serviciu nu mai există prag.

„A fost eliminat amendamentul votat la Senat, pentru că aceasta era problema societăţii civile, în primul rând. Aşa cum a solicitat societatea civilă, în acest moment am respectat solicitarea. Forma venită de la Guvern a fost votată în majoritate în Comisia juridică”, a conchis Vicol.

O discuție necesară despre „scăpări” precum cea cu abuzul în serviciu

Citeste continuarea pe universul.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema