Povestea „uriașul irlandez”. Toată viața s-a temut să nu ajungă exponat după moarte și fix de asta a avut parte


Un irlandez uriaş, care toată viața s-a temut că o să devină exponat în muzeu, a avut parte de exact de acest lucru. După sute de ani în care oamenii au plătit să-l vadă, scheletul bărbatului va fi scos din muzeu.


In articol:


“Uriașul irlandez”, un bărbat cu o înălțime de 2,3 metri, a trăit în secolul al XVIII-lea şi a avut parte după moartea exact de ceea ce s-a temut toată viața: să ajungă exponat într-un muzeu.

În prezent, după 200 de ani în care a fost distracția turiștilor, scheletul său va fi scos din muzeul Hunterian, din Marea Britanie.

Citește și: VIDEO Un șacal a fost prins într-un gard într-o comună din Tulcea. Primarul localităţii trage un semnal de alarmă

Hunterian Museum de la Royal College of Surgeons, este închis pentru renovări de cinci ani, însă, în momentul în care își va redeschide porțile în luna martie a acestui an, vizitatorii nu vor mai găsi expus cel mai faimos, dar și controversat, exponat al său: scheletul “Uriașului Irlandez”. 

Așa era cunoscut Charles Byrne, un irlandez înalt de 2,3 metri. Bărbatul a avut o tumoră nediagnosticată la glanda pituitară, corpul său producând din acest motiv o cantitate prea mare de hormoni de creștere, el ajungând astfel să sufere de acromegalie și gigantism. 

Charles Byrne s-a temut toată viața că va ajunge exponat

Înainte de a se stinge din viață, în anul 1783, la vârsta de 22 de ani, irlandezul a cerut ca trupul său să fie închis într-un sicriu din plumb și aruncat în mare, fiindu-i frică de faptul că oamenii de știință vor vrea să-i studieze corpul. 

Povestea „uriașul irlandez”. Toată viața s-a temut să nu ajungă exponat după moarte și fix de asta a avut parte

[Sursa foto: Ancestral Voices/Facebook]

Citește și: Câţi peşti din cei 1.500 care se aflau în acvariul AquaDom în timpul exploziei din Berlin au fost salvați? Acum se află într-o grădină zoologică

Cu toate acestea, fondatorul muzeului, chirurgul și anatomistul John Hunter, i-a plătit pe prietenii lui Byrne pentru a-i oferi trupul neînsuflețit, conform jurnaliștilor  cnn.com.

Trei ani mai târziu, scheletul lui Charles Byrne a fost expus în muzeu. Abia acum, după 200 de ani, scheletul irlandezului va fi retras.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Românul care i-a încălțat în opinici pe Regele Charles și pe președintele Franței

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema