Povestea (ne)spusa a plecarii numarului 2 de la ”Apa”: Nu am stiut / Am aflat din presa! I s-ar fi cerut demisia din toate functiile – VIDEO


Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile – VIDEO

În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.

S-a dus (și) speranța

 

Doru Constantin a avut încă de anul trecut o susținere necondiționată din sfera PSD pentru a conduce operatorul licențiat de apă și canalizare din județul Botoșani.

 

A dobândit calitatea de președinte al Consiliului de Administrație (CA) dar și de director adjunct. Neoficial au existat ceva discuții că una dintre condiții ar fi fost efectuarea unei rocade la un moment dat cu directorul general Liviu Ștefan. Zvonuri infirmate însă de la vârful conducerii Consiliului Județean, principalul acționar al companiei.

 

Încă de anul trecut, de când a ajuns în unitate, a fost privit de PSD-iști mai ales, drept omul care ar fi putut redresa compania care se zbate de câțiva ani să evite un faliment care pare din nou inevitabil. În echipă cu actualul „general” cu care în lunile care au urmat a avut o relație mai degrabă rece și fără rezultate concrete pentru bunul mers al companiei.

 

Demonstrații de mușchi

 

Odată taberele formate în interior, atenția a fost îndreptată preponderent către micile războaie decât spre soluții pentru redresarea financiară a societății Nova Apaserv. Despre starea conflictuală s-ar fi știut inclusiv în conducerea Consiliului Județean, care ar fi insistat inutil pe calm și colaborare.

 

Neoficial, situația din Nova Apaserv ar fi fost creată artificial mai degrabă de angajații din interior pentru care provocările profesionale din mediul privat rămân o mare necunoscută și care doar ar bifa zilele de muncă, fără să fie neapărat interesați de propria productivitate.

 

S-ar fi solicitat inclusiv identificarea unor soluții pentru echilibrarea rețelelor pentru a fi evitate avariile numeroase care ar avea o cauză și în faptul că apa este furnizată haotic, fără măsurători specifice de debit. Avarii care ar fi ascunse sub veșnica scuză privitoare la vechimea conductelor.

 

„Nu am știut”

 

Totul a culminat cu plecarea „speranței PSD” la Bacău, în urma unui concurs despre care Doru Constantin nu ar fi informat decât maximum o persoană cu putere de decizie. Și care, va deconta acest eșec managerial din fruntea Nova Apaserv.

 

Nici măcar directorul general, Liviu Ștefan, nu știa și susține că a aflat abia după ce informația a apărut în presa din Bacău.

 

„Nu am știut, ieri (miercuri, 11 ianuarie, nota red.) am aflat și eu. Am avut o discuție cu el și mi-a confirmat că undeva la sfârșitul lunii ar trebui să intre acolo. Eu unul nu am știut nimic. E o decizie personală. Până la urmă trebuie să ne adaptăm, nimeni nu e de neînlocuit. Oricine pleacă din unitate, și sunt destui care au plecat, până la urmă se înlocuiesc”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

„Am aflat din presă”

 

Și șefii de la Consiliul Județean tot din mass-media au aflat că societatea de apă și canalizare a județului rămâne fără adjunct de la data de 1 februarie.

 

„Am citit în presă de numărul doi că într-adevăr pleacă la Bacău. A fost o surpriză și pentru mine, mă anunțase de fapt că are niște gânduri viitoare în decembrie, dar nu a explicat despre ce este vorba sau dacă pleacă sau rămâne. Dar o să ne descurcăm, am trecut și prin altele mai grele și o să găsim soluții. Oricum, Botoșaniul fără apă nu va rămâne, asta e cel mai important”,

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani

 

În urma unei vizite efectuată în biroul președintelui CJ, lui Doru Constantin i s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile pe care le deține la Botoșani, inclusiv din consiliile de administrație de la Nova Apaserv și Modern Calor.

 

Program de lucru de navetist

 

Doru Constantin nu a dorit să comenteze public plecarea intempestivă de la Botoșani și a explicat că preferă să țină sub tăcere motivele care au stat la baza deciziei, pentru a nu fi nevoit să nominalizeze efectiv persoanele care se fac răspunzătoare de situația de la Nova Apaserv.

 

De cealaltă parte, aceiași oameni pe care-i contestă îi impută faptul că era prezent la serviciu de la amiaza zilei de luni, până în după amiaza zilei de joi, în contextul în care Doru Constantin pleca acasă la fiecare sfârșit de săptămână.

 

Click pe VIDEO de mai jos pentru a ne reaminti promisiunile de anul trecut. 

 

 

Citeste continuarea pe www.botosaneanul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Marea Britanie: Vesela de unică folosință din plastic va fi interzisă până la finele anului 2023

Urmatoarea stire

Rusia îl declară „agent al străinătăţii” pe popularul actor Arthur Smolianinov, care a spus că e gata să lupte alături de trupele ucrainene împotriva Moscovei

Stiri pe aceeasi tema