Povestea neașteptată a unei badante din Italia. Motivul pentru care este obligată să lucreze „la negru”O badantă din Liguria a făcut o serie de declarații neașteptate cu privire la meseria pe care o practică în ultimii doi ani. Femeia a simțit să tragă un semnal de alarmă în speranța că lucrurile se vor schimba într-un fel sau altul.

Din păcate, din ce în ce mai multe persoane sunt nevoite să lucreze fără contract de muncă, deoarece angajatorii nu sunt dispuși să achite taxele mari la stat. Această problemă nu este întâlnită numai în România, ci și în multe alte state. Munca la negru are avantaje și dezavantaje, dar mulți dintre cei care activează într-un asemenea sector au tot timpul o teamă justificată.

VEZI ȘI: Ce salariu are o badantă din Italia, de la 1 ianuarie 2023? Pentru câţi bani pleacă româncele ca să îngrijească bătrâni

Care este motivul pentru care badanta din Liguria lucrează la negru

Femeia a luat decizia să vorbească liber despre o problemă pe care o întâlnește la majoritatea prietenelor sale în ultimii ani și anume lipsa contractului de muncă. Dacă pentru unii pare un lucru neînsemnat, pentru alții poate însemna o adevărată problemă, mai ales dacă ne gândim la riscurile care pot apărea oricând.

Îngrijitoarea de bătrâni are 40 de ani și susține că a cerut să i se facă contract de muncă pentru a-și putea plăti taxele la stat, pentru a beneficia de o asigurare medicală și pentru a avea drepturi egale cu toți ceilalți angajați. Din păcate, familiile la cere merge, refuză să facă asta, deoarece ar însemna un cost suplimentar în plus pe care se pare că nu și-l permit.

NU RATA: Le-am făcut calculul! Câți bani câștigă, de fapt, o badantă și o menajeră româncă în Italia

„Când încerc să abordez problema, ei spun că nu pot suporta toate cheltuielile, pentru că sunt prea mari contribuțiile și ar cheltui prea mult. Dacă nu-mi convine îmi pierd locul de muncă și sunt nevoită să rămân acasă, dar atunci? Ce fac? Că nici la șomaj nu am dreptul, pentru că am lucrat la negru”, susține cu durere în suflet femeia.

Cea mai mare temere a sa este că va suferi un accident casnic în timp ce are grijă de o persoană cu o mobilitate scăzută, ceea ce o va face să scoată bani serioși din buzunar. Astfel, aceasta speră ca în curând lucrurile să se schimbe pentru ea și pentru restul persoanelor care se confruntă cu aceeași problemă.

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema