Povestea incredibilă a unui bolivian care a supraviețuit mâncând viermi și bându-și propria urină, după ce a rătăcit o lună prin jungla amazoniană”M-a ajutat foarte mult să știu despre tehnicile de supraviețuire: a trebuit să consum insecte, să-mi beau urina, să mănânc viermi. Am fost atacat de animale.” Acosta a fost dat dispărut de familia sa la sfârșitul lunii ianuarie. Fusese într-o excursie de vânătoare cu patru prieteni în jungla amazoniană, dar s-au despărțit mai apoi, notează The Guardian

A rătăcit o lună prin jungla amazoniană, după o partidă de vânătoare

Exact o lună mai târziu, sâmbăta trecută, a fost găsit de echipele de căutare și salvare. Bărbatul a declarat că a plouat jumătate din timpul în care a fost pierdut. Și-a folosit cizmele de cauciuc pentru a colecta oricâtă apă de ploaie putea. Dar când nu a mai avut resurse, a trebuit să-și bea urina. ”I-am cerut lui Dumnezeu ploaie. Dacă nu ar fi plouat, nu aș fi supraviețuit.”

Dezorientat, Acosta a spus că a mers aproximativ 40 de kilometri în căutarea civilizației, dar a descoperit că mergea în cerc. Se spune că a slăbit 17 kg și și-a luxat glezna în timpul calvarului prin care a trecut. De asemenea, a afirmat că a fost muşcat de tot felul de creaturi diferite. Sora lui, Miladde Acosta, a declarat pentru Unitel TV că fratele ei ”a trebuit să lupte cu un porc, care este un animal sălbatic și periculos”, iar un tigru a pândit în apropiere, a raportat CBS.

”Sunt foarte fericit și recunoscător”, a spus Acosta postului după ce s-a reunit cu familia sa. Într-un alt caz binecunoscut din Bolivia, aventurierul israelian Yossi Ghinsberg a supraviețuit trei săptămâni în Amazon, în 1981, fapt care a inspirat un film numit Jungle, cu Daniel Radcliffe în rolul principal.

În Brazilia, pilotul Antonio Sena a supraviețuit 38 de zile în Amazon, după aterizarea accidentală în 2021. În anul următor, doi frați în vârstă de șapte și nouă ani au fost salvați, după ce au petrecut 25 de zile  în partea braziliană a pădurii tropicale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ziua 372: Ucraina se agață de Bahmut, Moscova se gândește la utilizarea preventivă a armelor nucleare

Urmatoarea stire

Un expert în curățenie împărtășește greșeala pe care oamenii o fac cu buretele sau laveta după fiecare utilizare

Stiri pe aceeasi tema