[ditty id=108033]

Populistul Babis conduce într-un sondaj înainte de alegerile prezidenţiale de săptămâna viitoare

Fostul premier ceh populist Andrej Babis se află pe primul loc, la mică distanţă, într-un sondaj de opinie dat publicităţii duminică, înainte de alegerile prezidenţiale de săptămâna viitoare, relatează dpa.

Babis, fondatorul ANO (Acţiunea cetăţenilor nemulţumiţi), şi-a asigurat sprijinul a 27,9% dintre respondenţi.

Sondajul realizat de institutul de sondare STEM l-a plasat pe Petr Pavel, un fost general NATO, pe locul al doilea cu 26,7% din opţiunile de vot, şi pe economista Danuse Nerudova, fost rector al Universităţii din Brno, pe locul al treilea, cu 24,4%.

Ceilalţi şase candidaţi se află mult în urmă, fiind creditaţi cu sub 10% din voturi, notează Agerpres.

În eventualitatea în care niciun candidat nu reuşeşte să-şi asigure majoritatea absolută în alegerile de pe 13-14 ianuarie, principalii doi candidaţi se vor înfrunta în turul al doilea două săptămâni mai târziu.

Sondajul sugerează că Babis, perceput drept o figură care divizează, va pierde în faţa lui Pavel sau Nerudova într-o confruntare directă.

Preşedintele Milos Zeman îşi încheie mandatul pe 8 martie, după ce a exercitat cele două mandate permise de constituţie.

Babis, un om de afaceri înstărit, aşteaptă un verdict al justiţiei, posibil chiar luni, în privinţa acuzaţiilor că a fost complice într-o fraudă cu subvenţii legată de un proiect finanţat în parte cu fonduri UE. El a fost prim-ministru al Cehiei între 2017 şi 2021.

Comisia Europeană l-a acuzat că a abuzat de poziţia sa de prim-ministru pentru a asigura avantaje financiare pentru compania sa Agrofert.

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Avertisment ingrijorător. Recesiunea din Regatul Unit va fi la fel de dură ca cea din Rusia

Urmatoarea stire

Revoltă în Brazilia. Susținătorii Lui Bolsonaro Au Luat Cu Asalt Congresul, Palatul Prezidențial și Curtea Supremă. Președintele Lula A Ordonat Intervenția Armatei

Stiri pe aceeasi tema

Concursul îmbrăcat/dezbrăcat

Știri sportive cu Andreea Trușcă (Digi sport tv) și la proba îmbrăcat/dezbrăcat The post Concursul îmbrăcat/dezbrăcat appeared first…