Populația Canadei a crescut cu un milion de locuitori într-un an!Populația Canadei a crescut cu peste un milion de persoane anul trecut, a anunțat guvernul canadian. Conform statisticii, populația a crescut de la 38.516.138 la 39.566.248 de persoane.

Rata anuală de creștere a populației, de 2,7%, este cea mai mare înregistrată în Canadă din 1957. Creșterea a fost alimentată de eforturile guvernului de a recruta migranți pentru a ușura deficitul de forță de muncă, a stabilit Statistics Canada.

Totuși, creșterea numărului de străini ar putea „reprezenta provocări suplimentare pentru unele regiuni ale țării legate de locuințe, infrastructură și transport și furnizarea de servicii către populație”, a precizat agenția.

Migrația a reprezentat aproape 96% din creșterea populației. Prim-ministrul Justin Trudeau a făcut eforturi pentru a atrage mai mulți imigranți în țară. Anul trecut, guvernul a anunțat un plan de a primi o jumătate de milion de imigranți pe an până în 2025. Guvernul canadian a acceptat și persoane din regiuni cu probleme, precum cele din Ucraina, Afganistan, Turcia și Siria.

Țara a primit 437.000 de imigranți în 2022, în timp ce numărul de rezidenți în țară a crescut cu 607.782, reprezentând un „an record pentru procesarea cererilor de imigrare”, potrivit agenției canadiene.

Creșterea populației înseamnă că țara se află pe primul loc în rândul celor 38 de țări membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare economică privind creșterea populației în 2022. Țara a avut și cea mai rapidă creștere din G7.

Dacă Canada ar menține o creștere de 2,7% în fiecare an, populația sa s-ar dubla în 26 de ani.

(sursa: Mediafax)

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Președintele CJ Braşov nu confirmă zborurile Dan Air de pe Aeroportul de la Ghimbav / Compania a anunțat că va opera 8 zboruri, începând din iunie 2023 /  „M-a luat prin surprindere intenția dumnealor”

Urmatoarea stire

Unul dintre cele mai spectaculoase mall-uri din România va fi construit de Frații Dedeman. Unde va fi ridicat mastodontul

Stiri pe aceeasi tema