[ditty id=108033]

Polițiștii care au apărat Capitoliul în timpul revoltei susținătorilor lui Trump, decorați de Joe Biden la 2 ani de la incidente


Această medalie recompensează “acte exemplare în serviciul ţării şi al cetăţenilor săi”. Ea va fi acordată în special unui număr de şapte membri ai forţelor de ordine care au făcut faţă în urmă cu doi ani unei hoarde furioase de susţinători ai fostului preşedinte republican, care au luat cu asalt sediul Congresului american în încercarea de a împiedica certificarea alegerii lui Joe Biden.

Dintre aceşti poliţişti, Brian Sicknick, decedat din cauza unui AVC la o zi după asaltul de la Capitoliu, când a fost atacat violent, va fi decorat postum. Celelalte cinci persoane care vor primi medalia sunt responsabili, la diverse niveluri, cu operaţiuni electorale în unele state, supuşi unor presiuni şi ameninţări pentru a fi forţaţi să schimbe rezultatul alegerilor, conform Casei Albe.

Cum evoluează ancheta după incidentele din urmă cu doi ani?

La doi ani după atacul asupra Capitoliului, poliţia americană încă este în căutarea a 350 de participanţi, precum şi a unei persoane suspectate că a depus o bombă artizanală în apropierea sediului Congresului cu o zi înaintea atacului, în timp ce în ziua respectivă au fost arestate peste 950 de persoane.

Peste o treime dintre ele au fost deja judecate sub capete de acuzate variate, de la simplă ‘intruziune’ la ‘revoltă’, iar 192 au primit pedepse cu închisoarea, potrivit procurorului federal de la Washington. Departamentul Justiţiei anchetează de asemenea responsabilitatea lui Donald Trump şi a apropiaţilor săi. De la anunţarea candidaturii sale la prezidenţiale pentru 2024, un procuror special a fost desemnat să supervizeze, independent, investigaţiile care îl vizează.

O comisie a Congresului, ale cărei lucrări au un ecou mediatic important, a identificat patru capete de acuzare posibile împotriva fostului preşedinte: apel la insurecţie, complot împotriva statului american, obstrucţionarea unei proceduri oficiale (de certificare a unui scrutin prezidenţial) şi declaraţii false. Însă aceste recomandări sunt pur consultative.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Primăria Capitalei vrea să preia și să repare Pasajul Basarab

Urmatoarea stire

SUA și Germania vor coordona livrările de arme pentru luptă către Ucraina

Stiri pe aceeasi tema

Horoscop vineri, 16 decembrie 2022

Află ce îți rezervă astrele pentru ziua de vineri, 16 decembrie 2022, urmărind horoscopul zilei valabil pentru fiecare…