Polițiști și protestatari se bat de mai multe ore în fața casei fostului premier pakistanez Khan, baricadat înăuntru de frica arestului


Poliția pakistaneză și susținătorii lui Imran Khan, fost premier al Pakistanului, duc lupte grele, marți, în fața casei fostului oficial în orașul Lahore, în estul țării, relatează Reuters. Confruntările au provocat rănirea mai multor oameni de ambele părți și au loc în condițiile în care pe numele fostului premier a fost emis mandat de arestare pentru fapte de corupție.

Câteva sute de susținători ai lui Khan s-au adunat în fața casei lui pentru a împiedica arestarea acestuia. Foto: Profimedia Images

Câteva sute de susținători ai lui Khan s-au adunat în fața casei lui la puțin timp după ce o echipă de polițiști a ajuns de la Islamabad pentru a pune în aplicare un mandat de arestare pe numele fostului prim-ministru, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului pakistanez, Amir Mir.

Polițiștii au folosit bastoane și gaze lacrimogene într-o încercare de a-i determina pe protestatari să se retragă.

Protestatarii aflați în fața casei lui Khan sunt cei care au pornit violențele, în urma cărora au fost răniți mai mulți polițiști, a spus Mir. El a adăugat că „dacă Imran Khan se asigură că se va prezenta în fața tribunalului, atunci va fi bine, altfel, legea va fi pusă în aplicare”.

„Polițiștii au venit pentru a mă aresta și a mă trimite la închisoare. Dacă ceva mi se întâmplă, sau dacă ajung la închisoare, sau dacă mă omoară, voi trebuie să dovediți că această țară va continua să lupte chiar și fără Imran Khan”, a spus fostul premier într-un mesaj video publicat pe Twitter.

Mir a mai declarat că guvernul a cerut forțelor paramilitare să intervină pentru a lua controlul asupra situației.

Conform martorilor oculari, mai mulți susținători ai lui Khan au fost răniți la momentul în care poliția a început să folosească gaze lacrimogene. Confruntări similare au avut loc și săptămâna trecută.

„Suntem aici doar pentru a pune în aplicare un ordin judecătoresc”, a spus un oficial al poliției aflat la fața locului.

Violențele au început după ce protestatarii au început să arunce cu pietre și cărămizi spre polițiști. Ca răspuns, aceștia au tras cu tunuri de apă spre ei, iar în alte cazuri au folosit bastoane.

Justiția pakistaneză a emis un mandat de arestare pe numele lui Khan pentru un caz de corupție în care fostul premier este acuzat că a vândut cadouri de stat în perioada în care se afla la putere, între 2018 și 2022.

De când a plecat de la putere, Khan este implicat în mai multe astfel de cazuri de corupție. De atunci, ele cere alegeri anticipate și organizează frecvent mitinguri cu susținătorii săi.

Editor : Adrian Dumitru

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Andrew Tate rămâne în închisoare după ce instanța a respins cererea de înlocuire a măsurii de arest preventiv

Urmatoarea stire

Studio politic. Urările unor politiceni pentru femei, de 8 martie, s-au transformat în jigniri

Stiri pe aceeasi tema