Poliția din Turcia a desființat marșul LGBTQ+ Pride din Ankara și a reținut 30 de persoane

Foto: Mediafax
  • Autoritățile turce au interzis evenimentele Pride din întreaga țară din motive de securitate, dar aproximativ 50 de persoane care purtau steaguri curcubeu au mărșăluit marți spre un parc din oraș.
  • Ofițerii de poliție au oprit grupul și au reținut cel puțin 30 de persoane, potrivit organizatorilor.
  • În ultimii ani, guvernul a adoptat o abordare dură față de evenimentele publice ale grupurilor care nu reprezintă viziunile sale religioase conservatoare și tradiționale.

Poliția din capitala Turciei, Ankara, a dispersat un marș LGBTQ+, reținând zeci de persoane. Autoritățile turce au interzis evenimentele Pride din întreaga țară din motive de securitate, dar aproximativ 50 de persoane care purtau steaguri curcubeu au mărșăluit marți spre un parc din oraș.

Ofițerii de poliție au oprit grupul și au reținut cel puțin 30 de persoane, potrivit organizatorilor. Unii dintre cei arestați au fost puși la pământ, în timp ce poliția ar fi folosit gaze lacrimogene și spray-uri cu piper.

O contramanifestație a fost organizată în apropiere și de un grup religios conservator, care consideră comunitatea LGBTQ+ o amenințare.

Turcia a permis anterior desfășurarea marșurilor Pride, primul având loc în 2003, în anul următor venirii la putere a președintelui populist Recep Tayyip Erdoğan și a partidului său AK.

În ultimii ani, guvernul a adoptat o abordare dură față de evenimentele publice ale grupurilor care nu reprezintă viziunile sale religioase conservatoare și tradiționale.

Săptămâna trecută, la Istanbul, poliția a dispersat un marș anual Pride și a reținut, pentru scurt timp, peste 300 de persoane. Toate persoanele reținute au fost eliberate între timp.Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

FOTO Talibanii dezgroapă mașina fondatorului lor, pe care au ascuns-o de militarii SUA acum 20 de ani

Urmatoarea stire

Un nou deces suspect în rândul oligarhilor ruşi: magnat, găsit împuşcat în cap în piscină

Stiri pe aceeasi tema