Poliția din Guatemala a confiscat peste 1,7 tone de cocaină aflate la bordul unui semisubmersibil în PacificPoliţia antidrog din Guatemala a confiscat peste 1,7 tone de cocaină după ce a interceptat un semisubmersibil în Pacific, în largul ţării, au declarat luni autorităţile, relatează AFP.

Ambarcaţiunea a fost interceptată vineri la 250 de mile marine (aproximativ 460 km) de coastă, în apele internaţionale, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului public, Moises Ortiz. El a adăugat că trei “cetăţeni straini”, a căror naţionalitate nu a fost precizată, au fost arestaţi.

Interceptarea a fost efectuată de o ambarcaţiune din cadrul brigăzii antinarcotice, cu sprijinul poliţiei naţionale şi al armatei.

În 2021, serviciile antidrog din Guatemala au confiscat peste unsprezece tone de cocaină, cu 20% mai puţin decât anul precedent, potrivit cifrelor Ministerului de Interne, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

Cartelurile internaţionale folosesc Guatemala şi restul Americii Centrale, cu ajutorul traficanţilor locali, ca puncte de tranzit pentru cocaină cu destinaţia Mexic şi Statele Unite.

Editor : Liviu Cojan

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

FCSB câștigă cu emoții în Superligă

Urmatoarea stire

Un director din Ministerul Educației ar fi luat peste 300.000 de euro mită

Stiri pe aceeasi tema