Pod peste Dunăre, Brăila-Tulcea: La sfârșitul lunii iulie vom circula pe pod (DN22 Smârdan/Măcin de pe malul tulcean și Calea Galați/DJ221B de pe malul brăilean)


Asociația Pro Infrastructura a făcut o analiză a stadiului lucrărilor la Podul peste Dunăre, Brăila-Tulcea, cea mai mare și mai complexă construcție de infrastructură din ultimii 30 de ani. Reamintim faptul că podul a fost parcurs cu mașina de Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor pe 8 Aprilie 2023.


Sursa Foto: Pro Infrastructura

Momentan se așterne asfaltul pe podul suspendat și s-a început și instalarea parapetelor de protecție. Urmează semnalizarea (marcaje și indicatoare) și testele dinamice. Mai este destul de lucru și la drumurile de legătură, mai ales pe brațul lung spre Jijila.


Sursa Foto: Pro Infrastructura

“Vă spuneam în urmă cu două luni că „ar fi posibilă o deschidere la finalul lunii mai, cel târziu în iunie, [dar] cel mai probabil ne vom duce spre sfârșitul verii cu inaugurarea […] doar pe conexiunea scurtă.”


Sursa Foto: Pro Infrastructura

Finalul verii este în continuare un termen perfect fezabil, dar lunile mai și iunie ies din discuție. În cel mai fericit scenariu, dacă nu avem surprize neplăcute și testele merg bine din prima, putem spera că spre sfârșitul lunii iulie vom circula între Calea Galați/DJ221B de pe malul brăilean și DN22 Smârdan/Măcin de pe cel tulcean”

Din păcate pe ciotul Calea Galați-DN2B Centura Brăila antreprenorul (WeBuild) și CNAIR și-au pasat luni întregi responsabilitatea mutării stâlpilor catenarei liniei de cale ferată Brăila-Galați. Așa că pasajul peste CF nu va fi gata decât la toamnă, cel mai devreme. Tot atunci ar trebui să fie inaugurată și conexiunea lungă dintre pod și DN22 lângă Jijila” spun cei de la Asociația Pro Infrastructura (foto Pro Infrastructura)

Citeste continuarea pe www.dobrogeanews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema