Planta minune care alungă țânțarii. La asta sigur nu te așteptai

Țânțarii au devenit tot mai agresivi în sezonul cald, însă mulți nu știu ca există o plantă care ține la distanță aceste insecte. Iată despre ce este vorba!

Sezonul cald vine ”la pachet” și cu apariția tânțarilor. Insectele devin deranjante pe tot parcursul verii, iar mulți oameni recurg la soluții diverse pentru a se feri, pe cât posibil, de ele.

Pe lângă soluțiile pe care le găsim în magazine, vestea bună este că natura pune la dispoziție o plantă care poate face minuni în lupta cu aceste insecte.

Planta minune care alungă țânțarii

Citronella este planta care ține țânțarii la distanță. Aroma acesteia este atât de puternică încât insectele vor sta la distanță. Extratul din plantă se gâsește în diverse variante, atât în uleiuri esențiale, lumânări și evident planta în sine.

Citește și: ALIMENTELE CARE ȚIN ȚÂNȚARII LA DISTANȚĂ. SOLUȚIA, LA ÎNDEMÂNĂ ORICUI

”Planta minunte” ajută la prevenirea apariției bolilor cauzate de insecte, precum malaria, febra dengue, uleiul de citronella fiind cel mai bun pentru a ține insectele la distanță.

Citronella – planta împotriva țânțarilor

Citronella face parte din familia ierburilor Poaceae, având și o aromă puternică de lămâie. Citronella poate fi plantată în grădină, cât și într-un ghiveci.

Beneficii Citronella

Citronella conține antioxidanți, flavonoide, principalul  component fiind lemonalul sau citralul, care are calități antifungice și antimicrobiene. Studiile au arătat efectele benefice asupra colesterolului, ajută la eliminarea și curățarea reziduurilor toxice din organism.

Citește și: BANC | O FIRMĂ DĂ ANUNȚ CĂ VINDE ȚÂNȚARI CARE SATISFAC FEMEILE

Uleiul esențial de Citronella ajută în prevenirea tulburărilor gastrointestinale ca ulcerele gastrice. Proprietățile antiinflamatorii ale citronelei sunt benefice pentru tratarea constipației, a colitei ulceroase, a diareei, a senzației de greață și a durerilor de stomac.

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Angel Di Maria a semnat cu Juventus după despărţirea de PSG

Urmatoarea stire

Un actor din “Piraţii din Caraibe” vine la East European Comic Con 2022

Stiri pe aceeasi tema