Pizza cu greieri prăjiţi – zeci de bucăţi au fost vândute în două zile. Cât costă şi unde a fost vândută


Făina de greieri este din nou în centrul unui scandal, după ce un proiect de lege interzice folosirea ei în produsele tradiţionale precum cozonacii. 

O măsură similară a fost deja adoptată în Italia, unde produsele din insecte au fost interzise în pizza

Asta nu l-a împiedicat pe un antreprenor din Trieste să vânda pizza cu greieri prăjiţi. Zeci de bucăţi au fost vândute în doar două zile.

Un proiect de lege interzice folosirea făinii de insecte în preparate tradiţionale cum ar fi cozonacul, pasca sau anumite tipuri de pâine. 

100.000 de lei este amenda prevăzută pentru cei care încalcă prevederile legii.

“Nu are rost să consumăm altceva decât ceea ce ne place, nu ne apucăm acum de lăcuste. Bine face domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca lucrurile să fie clare, să nu deformeze produsele româneşti”, a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Un proiect similar a fost depus în Italia, acolo unde s-a interzis folosirea făinii de greieri în pizza. Numai că, la numai o lună, în magazine a apărut prima pizza cu greieri prăjiţi.

Această pizza costă 15 euro şi pare că se bucură deja de mare succes

Patru insecte au fost autorizate de Comisia Europeană, fiind considerate sigure pentru consumul uman. Niciuna nu este acceptată însă de români ca alternativă la mâncarea tradiţională.

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

“Nu e despre Iulia. E despre politică şi alegeri!”

Urmatoarea stire

Statul ar putea să plătească dobânzi şi penalităţi contribuabililor pentru întârzierea achitării sumelor datorate. Ce prevede proiectul de lege inițiat de USR

Stiri pe aceeasi tema