Peste România va veni un ciclon polar, care va determina o scădere a temperaturilor în toată țara și ninsori abundente în mai multe regiuni.  


Meteorologii au emis un cod galben de ninsori și viscol pentru zona montană. În perioada 3 februarie, ora 20.00 – 5 februarie, ora 18.00, vor fi ninsori însemnate cantitativ și viscol.

În weekend, va ninge ninge temporar și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50 … 70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută.

În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30 … 40 l/mp și se va depune strat consistent de
zăpadă.

Ninsori în mai multe zone din țară

Meteorologii ANM anunță că aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. POtrivit unei prognoze speciale emise pentru Capitală, va ninge și în București în cursul nopții de vineri spre sâmbătă. 

Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.
Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor.

Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

Ciclonul polar aduce răcire accentuată

Începând de duminică, 5 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu
precădere în regiunile intracarpatice.

În săptămâna 6-13 februarie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile centrale, nordice și la
munte.

În județele Cluj, Mureș, Bistrița-Năsăud și Sălaj, mediile zilnice vor fi cu până la 8 grade mai scăzute decât normalul și vor ajunge și sub -10 grade Celsius.

 

Citeste continuarea pe stirileprotv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Horoscop 4 februarie 2023. Cine sunt nativii care vor fi avantajați de astre

Urmatoarea stire

Durere fără margini pentru o familie de români din Italia. Ce s-a întâmplat cu fiul lor de doar 17 ani, dispărut pe 1 februarie

Stiri pe aceeasi tema