Persoane din interiorul Twitter au declarat că utilizatorii aplicației nu vor mai fi protejați de troli


  • Foști și actuali angajați ai companiei au declarat pentru BBC Panorama că funcțiile menite să protejeze utilizatorii Twitter de trolling și hărțuire se dovedesc a fi dificil de menținut.
  • Fosta șefă de design de conținut spune că toți cei din echipa sa – care a creat măsuri de siguranță, cum ar fi butoanele de împingere – au fost concediați.
  • Un inginer care lucrează pentru Twitter a spus că nimeni nu se mai ocupă de acest tip de muncă acum.

Persoane din interiorul Twitter au declarat pentru BBC că societatea nu mai este capabilă să protejeze utilizatorii împotriva trolling-ului, a dezinformării coordonate de stat și a exploatării sexuale a copiilor, în urma concedierilor și a schimbărilor efectuate de proprietarul Elon Musk.

Date academice exclusive, plus mărturii ale utilizatorilor Twitter, susțin acuzațiile acestora, sugerând că ura prosperă sub conducerea lui Musk, cu troli încurajați, hărțuirea intensificându-se și o creștere a numărului de conturi care urmează profiluri misogine și abuzive.

Foști și actuali angajați ai companiei au declarat pentru BBC Panorama că funcțiile menite să protejeze utilizatorii Twitter de trolling și hărțuire se dovedesc a fi dificil de menținut, în mijlocul a ceea ce ei descriu ca fiind un mediu de lucru haotic, în care Musk este umbrit în permanență de gărzi de corp. Am vorbit cu zeci de persoane, dintre care câteva au vorbit pentru prima dată.

Fosta șefă de design de conținut spune că toți cei din echipa sa – care a creat măsuri de siguranță, cum ar fi butoanele de împingere – au fost concediați. Ulterior, ea a demisionat. Cercetările interne efectuate de Twitter sugerează că aceste măsuri de siguranță au redus trollingul cu 60%. Un inginer care lucrează pentru Twitter mi-a spus că nimeni nu se mai ocupă” de acest tip de muncă acum, comparând platforma cu o clădire care pare în regulă din exterior, dar în interior este în flăcări”. Twitter nu a răspuns la solicitarea de comentarii a BBC.

Investigația dezvăluie, de asemenea, că:

  • Îngrijorări legate de faptul că exploatarea sexuală a copiilor este în creștere pe Twitter și nu este suficient de mult sesizată de organele de drept
  • Campaniile de hărțuire cu țintă precisă, care vizează limitarea libertății de exprimare, și operațiunile de influență străină – odată eliminate zilnic de pe Twitter – trec „nedetectate”, potrivit unui angajat recent.
  • Date exclusive care arată cum ura misogină online îndreptată împotriva mea este în creștere de la preluare și că a existat o creștere de 69% a numărului de conturi noi care urmează profiluri misogine și abuzive.
  • Supraviețuitoarele violurilor au fost vizate de conturi care au devenit mai active de la preluare, existând indicii că au fost reintroduse sau nou create.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Sanda Ladoși a vorbit despre cum se descurcă să crească doi copii adolescenți

Urmatoarea stire

Art Safari este deschis special de 8 Martie Femeile primesc 50% reducere la bilete și tururi ghidate gratuite

Stiri pe aceeasi tema

Război în Ucraina. O largă coaliție occidentală va anunța probabil astăzi trimiterea a circa 200 de tancuri moderne Armatei Ucrainene, o decizie care va schimba cursul conflictului. ISW consideră că, prin întârzierea acestei decizii, Vestul a contribuit deja la “incapacitatea Ucrainei de a profita de concentrarea forțelor rusești în Bakhmut”.

Potrivit publicației britanice The Telegraph, astăzi și mâine SUA și Germania vor debloca probabil livrarea de tancuri moderne,…