Percheziţii în sute de case din Săpânţa. Localnicii, suspectaţi că au minţit că au grijă de refugiaţi ucraineni şi au încasat milioane de euroPolițiștii din Maramureș fac 203 percheziții în casele localnicilor din Săpânţa, într-un dosar în care sunt cercetați suspecți care ar fi obținut pe nedrept fonduri pentru cazarea refugiaților ucraineni.

Polițiștii din Maramureș, ajutați de cei din Suceava, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureș, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, Poliției de Frontieră și Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj, pun în executare 203 percheziții domiciliare și 6 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Vizați sunt funcționari din cadrul unei unități administrativ teritoriale și 203 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obținut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățeni ucraineni, refugiați.

Prejudiciul cauzat reprezintă sumele plătite din Fondul de Rezervă Bugetară prevăzut în cadrul programului 50/20.

Potrivit unor surse, percheziţiile sunt desfăşurate la primăria din Săpânţa, dar şi la casele a sute de localnici. Aceştia sunt bănuiţi că au cerut bani de la stat fără ca în realitate să cazeze refugiaţi ucraineni şi să le ofere mâncare.

Citeşte şi: “Stau cu centralele la 27 de grade şi geamurile deschise”. Refugiaţii ucraineni din Constanţa se tem că vor rămâne pe străzi după ce nu ar mai fi primit ajutoare de 3 luni

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Prognoză meteo specială – Vreme neașteptată de Paște și 1 Mai

Urmatoarea stire

Cele mai aşteptate momente ale lunii aprilie în cadrul programului cultural TM2023

Stiri pe aceeasi tema