Percheziții de amploare la persoane care au fraudat fondurile pentru hrana și cazarea cetățenilor ucraineni. Prejudiciul, 2 milioane de euro


Polițiștii efectuează vineri dimineaţă peste 200 de percheziţii într-un dosar vizând obţinerea pe nedrept a aproximativ 2.000.000 de euro, reprezentând contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetăţeni ucraineni, în care sunt implicaţi funcţionari din cadrul unei unităţi administrativ teritoriale şi 203 persoane fizice, înformează Monitorul de Cluj.

”Astăzi, 31 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureş, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, Poliţiei de Frontieră şi Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj, pun în executare 203 percheziţii domiciliare şi 6 mandate de aducere, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, anunţă IGPR.

Vizaţi sunt funcţionari din cadrul unei unităţi administrativ teritoriale şi 203 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obţinut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetăţeni ucraineni, refugiaţi.

Prejudiciul cauzat reprezintă sumele plătite din Fondul de Rezervă Bugetară prevăzut în cadrul programului 50/20.

Acţiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş, Serviciului Criminalistic Maramureş şi jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Mama Deei este cu patru ani mai mare decât Dinu Maxer. Ce părere avea femeia despre căsnicia lor

Urmatoarea stire

Imagini REVOLTĂTOARE! Șofer de microbuz, filmat în timp ce lovește o pasageră: “Stai pe scaun! Cum iți spun eu!” – VIDEO

Stiri pe aceeasi tema