Pentru prima dată, o femeie a devenit președinte al Curții Europene a Drepturilor Omului


Judecătoarea din Irlanda, Síofra O’Leary, a fost aleasă luni, 19 septembrie, președintă a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Aceasta este prima femeie președinte a CEDO. Funcția va fi preluată pe 1 noiembrie 2022.

Cine este Síofra O’Leary

O’Leary s-a născut la Dublin, unde a luat licență în drept civil, în 1989. A continuat să studieze la Institutul Universitar European din Florența, unde în 1993, și-a luat doctoratul în drept european.

Noua președintă a CEDO a deținut diverse funcții la Curtea de Justiție a Uniunii Europene până când, în aprilie 2015, a fost aleasă să o înlocuiască pe Ann Power ca judecător al Irlandei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Mandatul ei a început pe 2 iulie 2015.

Din 2 ianuarie 2022, este vicepreședinta CEDO.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a fost înființată la Strasbourg de statele membre ale Consiliului Europei în 1959 pentru a se ocupa de presupusele încălcări ale Convenției Europene a Drepturilor Omului din 1950, relatează tv8.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Grupul de mercenari Wagner încearcă să recruteze infractori condamnaţi pentru războiul din Ucraina, anunță SUA

Urmatoarea stire

Un turist rus înghiţit de valuri, în timp ce căuta aventura la Costineşti pe placa de windsurf. Ultimele imagini cu el surprinse de soţia sa

Stiri pe aceeasi tema