Parlamentul bulgar va iniţia un summit internaţional privind migraţia, a anunțat președintele Adunării Naționale de la Sofia, într-o discuție la Ankara


Preşedintele Adunării Naţionale Vejdi Raşidov a promis că Parlamentul bulgar va iniţia un summit internaţional privind migraţia, luni, la Ankara, în timpul discuţiilor sale cu speaker-ul Marii Adunări Naţionale a Turciei, Mustafa Sentop, la invitaţia căreia o delegaţie parlamentară bulgară efectuează o vizită oficială în această ţară. Cei doi au făcut declaraţii comune pentru presă după întâlnirea lor, transmite Agerpres.ro.

„Mi-am luat angajamentul ca Bulgaria să fie un mediator, să se aşeze în sfârşit la masă pentru a rezolva problemele migraţiei”, a spus Raşidov. Acestea se rezolvă prin cuvinte, cu participare, cu ajutor reciproc, a subliniat el. Potrivit lui Raşidov, aceasta va relansa procesul început în 2018 la Varna de fostul prim-ministru Boiko Borisov.

S-a ajuns la un acord cu preşedintele Adunării Naţionale bulgare pentru ca Turcia şi Bulgaria să organizeze cât mai curând posibil o conferinţă pe probleme de migraţie cu participarea partenerilor internaţionali, a subliniat de asemenea Sentop.

Raşidov a declarat că problemele legate de vize ar trebui de asemenea puse pe masa negocierilor. „Simt că Europa este dispusă să o facă, Turcia este pregătită pentru diplomaţie”.

Mustafa Sentop a subliniat că aprofundarea cooperării şi a solidarităţii dintre Turcia şi Bulgaria va contribui la pacea şi prosperitatea regiunii. În opinia sa, există un potenţial serios pentru dezvoltarea relaţiilor în toate domeniile: educaţie, ştiinţă, cultură şi turism. Legăturile istorice sunt de asemenea importante. Relaţiile dintre cele două ţări nu sunt doar bilaterale, Bulgaria este o ţară importantă pentru regiune, a spus el.

La începutul declaraţiilor comune, Sentop a spus că aceasta este prima vizită oficială în Turcia a unui lider al Parlamentului bulgar după 2009.

Au avut loc de asemenea discuţii în plen. În delegaţia bulgară se află lidera grupului parlamentar GERB-UDF Desislava Atanasova, liderul grupului parlamentar „Ridică-te Bulgaria!” Stefan Ianev, liderul adjunct al grupului parlamentar al Partidului Socialist Bulgar (BSP) Gheorghi Svilenski şi parlamentarii Daniel Lorer de la Continuă Schimbarea, Sezgin Mehmed de la Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi şi Nikolai Drencev de la Văzrajdane (Renaşterea).

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

sursa: Agerpres.ro

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Sfaturi utile de care să ții cont când vrei să îți construiești o locuință

Urmatoarea stire

Cum arată casa în care s-a născut Gică Hagi. Noii locatari au scos boxele pe geam şi au dat drumul la manele!

Stiri pe aceeasi tema