Parisul denunţă “obscurantismul” talibanilor care le-au interzis femeilor să lucreze în ONG-uriFranţa a denunţat “obscurantismul” talibanilor după decizia guvernului afgan de a interzice femeilor să lucreze în ONG-uri, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, informează Agerpres.

“Această nouă interdicţie împotriva femeilor arată încă o dată obscurantismul talibanilor care aleg excluderea sistematică a femeilor din societatea afgană”, a precizat ministerul.

Parisul “condamnă în cei mai fermi termeni” o decizie care “îngreunează serios livrarea ajutorului umanitar, în detrimentul populaţiei afgane în timp ce ţara se confruntă cu o gravă criză economică şi umanitară”.

Mai multe organizaţii străine şi-au suspendat duminică activităţile în Afganistan, după ce ONG-urilor li s-a interzis să lucreze cu femei.

Această nouă interdicţie impusă femeilor, care vine la câteva zile după blocarea accesului femeilor la educaţie universitară, se adaugă la o multitudine de restricţii impuse de când talibanii au ajuns la putere, inclusiv impunerea purtării vălului, segregarea pe criterii de gen sau obligaţia femeilor de a fi însoţite de o rudă de sex masculin în timpul unor călătorii pe distanţe mari.

Editor : D.R.

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Papa Francisc A Reluat Apelul Pentru Pace într-o Lume “devastată De Război” și, Mai Ales, în Ucraina, într-un Nou Mesaj De Crăciun

Urmatoarea stire

Laptele sintetic care nu necesită vaci sau alte animale ar putea zgudui industria lactatelor

Stiri pe aceeasi tema