Papa Francisc participă la slujba de FloriiSuveranul Pontif, Papa Francisc, participă, duminică, la slujba de Florii, în Piața Sfântul Petru de la Roma.

Evenimentul se desfășoară la data de 2 aprilie 2023. Cu doar o zi mai înainte, sâmbătă dimineață, Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, fusese externat din spital, unde s-a aflat pentru a-și trata o infecție respiratorie, anunțase Vatican News. Papa fusese internat timp de trei zile la spitalul Agostino Gemelli, cel mai mare spital din Roma. La externare, Papa chiar a glumit cu jurnaliștii, spunându-le că este „încă în viață”.

Încă nu se știe dacă Papa va putea să citească, duminică, predica de Florii. Deocamdată, un cardinal îl ajută pe Papă să oficieze slujba.

Liturghia din Duminica Floriilor se desfăşoară, conform tradiţiei, în Piaţa San Pietro. Evenimentul a început la ora 10 (ora Italiei). Spre deosebire de anii trecuți, în anul 2023 publicul poate asista la slujbă fără nicio restricție legată de pandemie. Înainte de pandemie, la liturghiile din Piaţa San Pietro participau, de obicei, peste 100.000 de persoane.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Citeste continuarea pe romanialibera.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema