Papa Francisc a fost externat la nouă zile după ce a fost supus unei intervenţii chirugicale


Papa Francisc a fost externat vineri dimineaţă, la nouă zile după ce a fost supus unei intervenţii chirugicale pentru repararea unei hernii abdominale, informează Reuters, preluat de Agepres

Suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani, a părăsit spitalul Gemelli din Roma într-un fotoliu rulant, făcând cu mâna reporterilor şi simpatizanţilor aflaţi la intrarea principală în timp ce se îndrepta către un autovehicul care îl aştepta.

”Papa este bine. Este într-o stare mai bună decât înainte”, le-a declarat Sergio Alfieri, chirurgul-şef care l-a operat pe papa Francisc pe 7 iunie, reporterilor aflaţi în faţa spitalului după plecarea suveranului pontif.

Alfieri a precizat că papa are o stare de sănătate care îi poate permite să călătorească. Suveranul pontif are programate călătorii în Portugalia la începutul lui august şi în Mongolia la sfârşitul aceleiaşi luni.

Audienţele papei au fost anulate până pe 18 iunie.

În mod tradiţional, papa Francisc nu are programate audienţe în iulie, lună în care singurele apariţii publice ale suveranului pontif sunt la rugăciunea de duminică. Va avea, aşadar, la dispoziţie întreaga lună viitoare pentru a se odihni înainte de călătoriile din august. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe
Instagram /
Facebook /
YouTube


Citeste continuarea pe www.turnulsfatului.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema