Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani. A fost primul care a demisionat în ultimele secoleFostul Papă Benedict al XVI-lea, primul care a demisionat în ultimele secole, a murit la vârsta de 95 de ani. “Cu tristețe informez că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a încetat din viață astăzi, la ora 9.34, în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican”, a declarat directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni. “Informații suplimentare vor urma cât mai curând posibil”, a adăugat el.

Benedict locuia Vatican după ce a încetat să mai fie Papă în 2013

Începând de luni, 2 ianuarie 2023, trupul neînsuflețit al Papei emerit Benedict al XVI-lea se va afla în Bazilica Sfântul Petru din Vatican, pentru despărțirea de credincioși. Starea de sănătate a Papei Emerit, așa cum a fost numit Benedict după ce a demisionat, a suferit o “înrăutățire în ultimele ore” din cauza vârstei, a precizat Vaticanul, iar medicii îi monitorizau în permanență starea.

Papa Francisc, care l-a înlocuit în fruntea Bisericii Catolice, le ceruse credincioșilor să se roage pentru el la finalul audienței sale generale de miercuri dimineață. Suveranul Pontif a mers să-l viziteze pe Benedict la mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican după audiența generală.

Benedict locuia Vatican după ce a încetat să mai fie Papă în 2013. În ultimii ani devenise din ce în ce mai fragil, după ce își dedicase viața de după papalitate rugăciunii și meditației. Timp de sute de ani, înainte ca Benedict să devină Sfântul Părinte, papii au condus Biserica Catolică până la moartea lor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ucrainenii apără pozițiile din Donbas

Urmatoarea stire

Câmpul lui Neag, satul pitoresc al momârlanilor, dispărut în goana după cărbune

Stiri pe aceeasi tema

Ce vezi in ianuarie pe AntenaPLAY

În luna ianuarie, AntenaPLAY le oferă abonaților noi filme şi seriale, distribuţii cu un conţinut original exclusiv faţă…