Palmierii aduși la Timișoara de fostul primar, propuși să rămână la serele de la Agronomie


Primăria Timișoara a găsit la finalul anului precedent soluția cea mai bună pentru păstrarea palmierilor cumpărați de fosta administrație și amplasați în oraș, numai bine pentru ca orașul să devină cunoscut ca ”Palmișoara”. Plantele au fost date în custodia Universității de Științele Vieții Timișoara, iar acum municipalitatea vrea să le lase în continuare acolo.

Conform primăriei, ân anul 2015 au fost achiziționați un număr de 40 de arbori cu container pentru amplasarea acestora pe domeniul public în zona centrală a Municipiului Timișoara în perioada de vegetație, în perioada de repaos vegetativ fiind păstrați în serele SC Horticultura SA. Soluția a fost considerată ca fiind neadecvată, dar și costisitoare. Așadar, administrația a căutat soluții pentru arborii respectivi. Până la urmă aceasta a fost găsită.
În prezent cei 37 de arbori cu container nu mai sunt amplasaţi pe domeniul public și au fost predați, în custodie, Universității de Științe ale Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr. 508/25.10.2022, până la 15 mai 2023.
acum, consilierilor locali li se propune un proiect de hotărâre, care să modifice cea din toamnă.
”Astfel, din punct de vedere tehnic, apreciem că prin menținerea în custodie a acestor 37 buc arbori cu container, de către Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Regele Mihai I” din Timişoara, pe perioadă nedeterminată, aceștia vor putea lua măsuri benefice pentru asigurarea cerințelor necesare vegetării acestora în condiții optime.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Citeste continuarea pe debanat.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema