(P) Mătcile caucaziene garantează succesul în apiculturăAtât timp cât apicultorii vor alege o matcă performantă, aceasta va fi capabilă să producă o cantitate generoasă de larve și puiet, ce vor fi muncitorii și totodată tinerele mătci în responsabilitatea cărora vor rămâne noile generații de albine.

O matcă bună va avea un ciclu reproductiv regulat, producând în mod constant puiet pentru familia de albine. De asemenea, albinele produse vor fi sănătoase și mai ales rezistente la boli și dăunători, în acest fel obținându-se o familie de albine puternică și totodată productivă.

Dată fiind această importanța pe care matca o are în cuib, apicultorii aleg tot mai adesea să comande matci caucaziene pentru familiile lor de albine. De aceea, în rândurile următoare ne-am propus să vorbim despre această specie de mătci.

Dacă ești apicultor și te preocupă achiziția unor mătci de cât mai bună calitate, atunci trebuie să ai în vedere următoarele informații despre mătcile caucaziene:

Tot ce trebuie să știi despre mătcile caucaziene

Originea mătcilor caucaziene, după cum bine o spune și numele speciei, este regiunea Caucazului care se întinde pe teritoriul din sudul a trei state: Rusia, Georgia și Armenia.

Aceste mătci au un aspect marcat de culoarea maro închis, dimensiunile lor fiind mai generoase decât în cazul altor specii de mătci. Principalul atu al acestor mătci este rezistența superioară la boli și dăunători. Acesta este un prim motiv pentru care apicultorii preferă mătcile caucaziene.

O altă abilitate pe care apicultorii o apreciază la această specie de mătci este ciclul reproductiv lung și regulat. Altfel spus, mătcile caucaziene pot produce puiet în mod constant. În acest fel, coloniile vor avea mereu numărul necesar de albine pentru a produce miere dar și pentru a se ocupa de sarcinile importante din cuib.

Dat fiind faptul că produce puiet în mod regulat, este de la sine înțeles că mătcile caucaziene se fac remarcate și prin cantitățile de miere pe care le pot obține familiile conduse de o astfel de matcă. Mătcile caucaziene sunt productive, realizând cantități mari de miere și ceară, acesta fiind un alt argument ce susține popularitatea lor în defavoarea altor specii de mătci.

Comportamentul mătcilor caucaziene este, de asemenea, unul exemplar. Apicultorilor le este mult mai ușor să își desfășoare activitățile necesare în stupină atunci când au această specie de mătci. Iar asta deoarece mătcile caucaziene au un comportament pașnic, iar astfel îngrijirea lor este mult mai simplu și mai plăcut de realizat.

În final, trebuie să subliniem faptul că mătcile caucaziene se adaptează cu ușurință la caracteristicile climatice din România, iar asta îi determină pe apicultori să prefere această specie de mătci și tot datorită acestei caracteristici mătcile caucaziene reprezintă una dintre cele mai răspândite mătci în apicultură.

Te-ai convins că mătcile caucaziene reprezintă alegerea ideală pentru stupina ta? Le poți comanda de pe matci-caucaziene.ro și astfel vei primi mătci de bună calitate, performante și mai ales eficiente în sarcinile pe care le va prelua.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Iată când vor avea loc cele 4 campanii de preluare a deșeurilor voluminoase derulate de SC Urbana

Urmatoarea stire

Un fost mare observator concluzie după scandalul de la Sfântu Gheorghe

Stiri pe aceeasi tema