Orașul Mariupol este la marginea disperării. Rușii au tras în autobuzele de evacuare în care se aflau copii

  • Mariupol își îngroapă morții la marginea străzilor din oraș.
  • Mariupol este port la marea Azov și avea peste 400 de mii de locuitori.
  • Rușii au tras în autobuzele de evacuare în care se aflau copii.

Au trecut 4 luni de când Putin a decis să invadeze Ucraina, iar unul dintre cele mai greu încercate orașe din Ucraina rămâne Mariupol. Sutele de oameni morți în bombardamente sunt îngropați la marginea străzilor, în gropi săpate în spațiile verzi.

Aproape 90% din clădirile rezidențiale din acest oraș au fost afectate de bombele sau rachetele rusești. Oamenii care nu au reușit să fugă din Mariupol s-au luptat să supraviețuiască. Au rămas fără electricitate și au avut din ce în ce mai puțină mâncare.

„Speram să fie o altă înhumare, iar soluția această să fie doar temporară. Autoritățile ne-au spus să punem cadavrele la rece, dar singurule locuri reci pe care le avem sunt subsolurile, însă acolo se adăpostesc oameni așa că le îngropăm aici”, a spus Andrei, locuitor din Mariupol.

Armata invadatoare a făcut tot posibilul să cucerească orașul, chiar dacă asta a însemnat să-l distrugă. Și oricât a încercat batalionul AZOV se lupte cu militarii lui Putin, armata rusă a fost mai numeroasă.Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cod galben de ploi și vijelii. Sunt vizate 9 județe ale țării

Urmatoarea stire

Mireasa 2022, sezon 5. Leo a răbufnit în casă, alături de băieți. Ce l-a deranjat și de ce i-a numit „parșivi” pe unii dintre ei

Stiri pe aceeasi tema