Orașul important din România care rămâne de mâine fără apă caldă și căldură! Ce spune primarulLuni, 26 Decembrie 2022, ora 19:48

461 citiri

Furnizarea apei calde şi a agentului termic în sistem centralizat va fi oprită, marţi, în municipiul Ploieşti, după ce o nouă avarie s-a produs la cazanul cu apă fierbinte 2, din cadrul CET Brazi.

”Este o avarie, nu majoră. Este vorba despre CAF 2 (cazanul cu apă fierbinte – n.r.) din 1965. Vor apărea şi imagini cu ce se întâmplă acolo, ca să nu se mai spună că noi nu lucrăm şi că închide Primăria, din când în când, furnizarea de gaze pentru că nu are bani”, a declarat, pentru News.ro, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici.

Potrivit acestuia, începând de marţi dimineaţă, de la ora 6:00, cazanul cu apă fierbinte 2 va fi închis pentru realizarea reparaţiilor, iar oraşul va avea apă caldă aproximativ trei-patru ore după închidere.

„Sunt trei-patru ore de inerţie, asta înseamnă că vom avea posibilitatea să facem duş, să avem apă caldă până pe la ora 10:00. Estimăm – de ce estimăm, pentru că de fiecare dată pot apăra probleme neprevăzute – undeva în jur de 10-12 ore în care va fi întreruptă furnizarea. Menţionez foarte clar, pentru că m-au întrebat ploieştenii pe Facebook: cazanul 5 nu poate fi pus în funcţiune pentru că, unu: nu este dat de către Consiliului Judeţean şi doi: are nişte probleme cu turbina şi cu tot ce înseamnă instalaţia de hidrogen care nu au autorizaţiile ISCIR. Cam asta este realitatea momentului. Oricum, opinia mea este că mine vom avea apă caldă şi căldură, din nou, dar nu pot avansa o oră”, a precizat edilul.

Andrei Volosevici a ţinut să precizeze că nu există probleme legate de asigurarea surselor financiare pentru achiziţionarea de gaz pentru funcţionarea CET Brazi, care asigură încălzirea în sistem centralizat în municipiu.

Agentul termic furnizat în sistem centralizat în municipiul Ploieşti este produs la CET Brazi, serviciul fiind asigurat de către o firmă al cărei acţionar este Consiliul Local Ploieşti.

Conform primarului oraşului, începând din luna octombrie până în prezent de la bugetul local au fost plătite aproape 10 milioane de euro pentru cumpărarea de gaz.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Recrudescență a tensiunilor la granița Serbiei cu Kosovo. Serbia pregătește desfășurarea de trupe la frontieră

Urmatoarea stire

Ciobănași cu Tik Tok și 250 de oi

Stiri pe aceeasi tema