Orașul cu ”o singură casă”, unde toți oamenii locuiesc sub același acoperiș. Cum a devenit cunoscut în toată lumea VIDEODuminica, 01 Ianuarie 2023, ora 03:51

3449 citiri

Un oraș din Alaska, SUA, este cunoscut în toată lumea drept “oraşul cu o singură casă” sau orașul în care toți locuitorii trăiesc sub un singur acoperiș.

Situația inedită are o istorie destul de lungă și a făcut din micul orășel Whittier ”vedetă” internațională. Totuși cei 272 de locuitori trăiesc într-un bloc turn cu 14 etaje.

Clădirea Hodge Building (redenumită Begich Towers) a fost finalizată în 1957 și conține 150 de apartamente cu două și trei dormitoare, plus garsoniere.

Școala Whittier a fost conectată printr-un tunel la baza turnului de vest, astfel încât elevii să poată avea acces în siguranță la școală în zilele cu vreme rea. Clădirea a fost numită în onoarea colonelului Walter William Hodge, care a fost inginer civil și comandantul Regimentului 93 de geniu de pe Autostrada Alcan.

Imobilul adăposteşte atât apartamente, precum şi primăria, secţia de poliţie, o clinică, biserica, un magazin comercial şi o şcoală. Conducerea oraşului este alcătuită din 6 consilieri şi un primar, în timp ce poliţia are un şerif şi doi ajutori.

Tunelul de acces în oraș are patru kilometri și o lățime de 4,8 metri. Drumul este întotdeauna liber, deoarece traficul de pe acesta este destinat doar intrării și ieșirii din oraș.

FOTO Forest Service Alaska Region

În Whittier mai există o sală de sport și un fost hotel transformat în spălătorie, bar și restaurant. Iarna aici este foarte grea în acest loc, întrucât locuitorii nu zăresc soarele din noiembrie şi până în februarie. Nici vara nu este un loc prea primitor, întrucât ploile sunt foarte dese. Portul din Whittier a devenit principala atracţie a acestui orăşel, iar locuitorii profită de acest lucru.

Navele de croazieră au început să-l folosească pentru escală. Turiștii vin pentru a vedea blocul în care locuiesc toți oamenii din oraș, dar vizitează și ghețarii din jur, cascadele și merg la pescuit.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cinci provocări majore pentru actualul guvern în 2023

Urmatoarea stire

“Bulă, ce cadou i-ai făcut soției tale de Anul Nou?”

Stiri pe aceeasi tema