Opt morți, căutările continuă sub dărâmăturile imobilului prăbușit marți

Bilanţul prăbuşirii unei imobil rezidenţial la Amman a crescut miercuri seară la opt morţi, în timp ce serviciile de salvare rămân angajate într-o cursă contra cronometru pentru a încerca să scoată persoanele aflate încă sub dărâmături după tragedia care a avut loc cu o zi înainte, relatează Agerpres.

„Echipele de salvare au reuşit să extragă două cadavre noi miercuri seară, bilanţul se ridică în prezent la opt morţi şi echipele de salvare îşi continuă căutările”, a anunţat securitatea publică într-un comunicat.

Un bilanţ dat mai devreme de o sursă din cadrul serviciilor de securitate a raportat şase morţi în prăbuşirea acestei clădiri cu patru etaje din cartierul Jabal Al-Weibdeh, printre cele mai vechi din capitala Iordaniei.

Pe de altă parte, echipele de salvare au reuşit să extragă doi supravieţuitori, la 24 de ore de la tragedie: un bebeluş de patru luni şi un bărbat de 45 de ani, potrivit acestei surse.

Din cauza străzilor înguste, autovehiculele de mari dimensiuni nu au putut ajunge la locul accidentului, iar curăţarea terenului se realizează manual sub privirea neliniştită a rudelor persoanelor îngropate.

„Potrivit informaţiilor noastre, zece persoane sunt în continuare sub dărâmăturile clădirii prăbuşite, iar unele dintre ele sunt încă în viaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului iordanian Faisal Shboul, pentru postul de televiziune oficial Al-Mamlaka.

„Operaţiunile de căutare continuă, terenul este accidentat, clădirile sunt apropiate unele de altele şi culoarele foarte înguste, ceea ce face căutările dificile”, a precizat acest el.

Peste 350 de cadre din apărarea civilă participă la căutări, a declarat jurnaliştilor directorul apărării civile, Hatem Jaber.

Procuratura a ordonat trei arestări în cadrul anchetei, printre care cea a responsabilului imobilului, precum şi a altor două persoane implicate în lucrări de renovare care ar fi fost efectuate la imobil, potrivit agenţiei oficiale de presă Petra.

Imobilul era „vechi şi dărăpănat”, a afirmat marţi vicepremierul şi ministru al administraţiei locale, Tawfiq Kreishan.

Jabal al-Weibdeh este un cartier boem printre cele mai vechi din Amman, popular în special printre expatriaţi şi cunoscut pentru viaţa sa culturală animată.

În vizită la Paris, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a cerut „să depună în continuare toate eforturile posibile pentru a-i salva pe cei prinşi sub dărâmături”, potrivit unui comunicat al curţii regale.

Locul accidentului a fost izolat miercuri dimineaţă, iar poliţia i-a împiedicat pe locuitorii cartierului să se apropie pentru a nu îngreuna operaţiunile de căutare, a constatat un corespondent al agenţiei France Presse.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Și USR Anunță Că Susţinerea Lui Nicuşor Dan Pentru Un Nou Mandat La Primăria Capitalei „nu Este Necondiţionată”

Urmatoarea stire

Apariție surprinzătoare a unui fost ministru. Și-a făcut PR din mașina de karting

Stiri pe aceeasi tema