Opt dintre cele mai bine vândute 10 smartphone-uri în 2022 au fost iPhone-uri


iPhone 13 de la Apple a fost cel mai bine vândut smartphone din 2022, reprezentând cinci procente din vânzările globale de smartphone-uri pentru anul. Și mai impresionant este faptul că telefoanele Apple au ocupat opt ​​locuri în topul celor mai bine vândute 10 smartphone-uri.

Potrivit instrumentului de urmărire a vânzărilor de smartphone-uri de la Counterpoint Research, primele trei smartphone-uri cele mai vândute anul trecut au fost de la Apple: iPhone 13 menționat mai sus, iPhone 13 Pro Max și iPhone 14 Pro Max, în această ordine.

Firma de cercetare a spus că iPhone 13 a reprezentat 28% din vânzările de iPhone și a fost cel mai bine vândut telefon în fiecare lună, de la lansarea sa în septembrie 2021 până în august 2022, chiar înainte de lansarea seriei iPhone 14. iPhone 14 Pro Max a preluat primul loc în septembrie și l-a menținut până în noiembrie, iPhone 14 standard pretinzând poziția numărul unu în ultima lună a anului 2022.

Galaxy A13 de la Samsung a ocupat a patra poziție în general pentru 2022, dar după aceea, au fost încă cinci iPhone-uri la rând. Galaxy A03 de la Samsung a ajuns pe locul 10, cu o cotă de 1,1% din piața totală.

Galaxy A13 și Galaxy A03 de la Samsung sunt ambele modele entry-level și singurele două telefoane din listă care nu acceptă conectivitate 5G. Ambele au avut rezultate bune pe piețele în curs de dezvoltare precum India, Caraibe și America Latină (CALA), Orientul Mijlociu și Africa.

Colectiv, telefoanele din primele 10 telefoane au reprezentat 19% din totalul vânzărilor globale de smartphone-uri în 2022. Counterpoint consideră că cota de piață colectivă a primelor 10 telefoane va crește în acest an, pe măsură ce companiile caută să elibereze inventarul și să optimizeze lansările de produse.

În plus, firma de cercetare se așteaptă ca mărcile să continue să își dezvolte portofoliile într-un efort de a minimiza canibalizarea. Am văzut deja acest lucru întâmplându-se în ultimii doi ani, deoarece numărul de modele de smartphone-uri active de pe piață a scăzut de la nord de 4.200 în 2021 la aproape 3.600 anul trecut.

Articolul Opt dintre cele mai bine vândute 10 smartphone-uri în 2022 au fost iPhone-uri apare prima dată în NewIT.

Citeste continuarea pe newit.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema