Opoziția lui Viktor Orban: Ungaria are un guvern în umbră, condus de eurodeputata Klara Dobrev


Coaliţia Democrată (DK), aflată în opoziţie în Ungaria, a anunţat vineri formarea unui guvern din umbră, în fruntea căruia se va afla eurodeputata Klara Dobrev, transmite MTI, potrivit Agerpres.

DK este convinsă că ‘nimeni în Ungaria astăzi nu este mai calificat’ decât Dobrev pentru a conduce un cabinet din umbră, a adăugat Molnar, potrivit căruia eurodeputata, în calitate de vicepreşedinte al Parlamentul European, şi-a creat relaţii internaţionale cruciale pentru Ungaria.

Klara Dobrev îşi va face cunoscute planurile duminică, iar luni îi va prezenta pe membrii guvernului din umbră într-o conferinţă de presă, a anunţat Molnar.

DK a decis să formeze un astfel de guvern întrucât consideră că ‘Ungaria are probleme serioase’. Guvernul Orban ‘a minţit poporul’ în campania pentru alegerile din primăvară şi apoi a ‘impus cel mai dureros pachet de austeritate de la schimbarea regimului’, a continuat Molnar.

Potrivit viceliderului DK, bilanţul guvernului constă în inflaţie, penurie de combustibili, o creştere de şapte ori a preţului la gaze, majorări de taxe, ‘afaceri mici ruinate’, criza costului vieţii şi ‘panică în privinţa facturilor la utilităţi’.

Ungaria devine o „autocrație electorală”

Ungaria „nu mai poate fi considerată o democrație deplină”, a declarat Parlamentul European într-o declarație făcută joi. Parlamentul a spus că situația s-a deteriorat atât de mult încât Ungaria a devenit o „autocrație electorală”, potrivit cnn.com.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Celebra inscripţie ‘Hollywood’ din Los Angeles va fi renovată

Urmatoarea stire

FLAGRANT! Bărbat prins în timp ce prelua 150 de pachete de țigarete nemarcate de la echipajul unei nave aflate la operare

Stiri pe aceeasi tema