Oficiali unguri salută introducerea noilor zboruri regionale între Ungaria şi Transilvania

Asigurarea zborurilor între oraşele din Bazinul Carpatic este o prioritate pentru Guvernul ungar, a declarat luni Magyar Levente, adjunctul ministrului de Externe al Ungariei, la evenimentul de lansare a zborurilor care conectează Budapesta, Debrecen, Cluj şi Târgu Mureş de către compania aeriană regională Aeroexpress, transmite agenția MTI, citată de Agerpres.

Magyar Levente a menţionat faptul că, la începutul acestui an, Guvernul maghiar a achiziţionat o participaţie majoritară la compania care deţine aeroportul din Debrecen cu obiectivul de a „avea o capacitate aeroportuară modernă semnificativă în regiune”. Guvernul ungar este angajat pentru dezvoltarea transportului aerian, o iniţiativă care este sprijinită şi de Uniunea Europeană, a adăugat Magyar Levente.

Noile zboruri între Budapesta, Debrecen, Cluj şi Târgu Mureş vor fi operate de compania aeriană regională Aeroexpress de trei ori pe săptămână în lunile septembrie şi octombrie.

Din 5 septembrie, compania aeriană maghiară startup Aeroexpress Regional operează zboruri directe între Ungaria şi Transilvania.

Aeronavele Embraer 120 ER folosite de compania aeriană sunt unele fabricate în Brazilia, special concepute pentru operarea eficientă şi economică a zborurilor regionale, pe distanţe scurte, potrivit unui comunicat al companiei.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Atacul Lui Vladimir Putin La Adresa Democrației Funcționează Deja în Europa, Arată O Analiză Politico

Urmatoarea stire

Premierul Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”

Stiri pe aceeasi tema