Oamenii sărbătoare – spotmedia.ro


Zilele acestea au puterea de a aduce multă veselie și tristețe în același timp. Sărbătorile nu sunt despre zile speciale, ci mai mult despre pretextul pentru a aduce împreună oamenii speciali pentru fiecare dintre noi. Sărbătoare este acolo unde sunt oamenii care trebuie! 

Oamenii-sărbătoare sunt mereu lângă noi, dar cumva ne găsim timp și pretexte pentru a fi mai mult împreună de sărbători.

Nu mesele festive sunt importante, ci acei oameni care se adună la ele. Nu cadourile sunt magia lui Moș Crăciun, ci puterea de a trezi cu gesturi mici zâmbete largi și de a descoperi bucurie realizând că cineva se gândește la tine.

Atunci când cei pe care îi considerăm atât de speciali nu mai sunt, se duce o bună parte din magia zilelor care, altfel, aduceau zâmbete largi și bucurie. 

Mi-au trebuit câțiva ani la rând de evenimente care să mă zdruncine, dar și dispariția mai multor oameni-sărbătoare astfel încât să nu mai aștept Crăciunul cu aceeași bucurie păstrată din copilărie.  Să nu mă mai uit la bradul împodobit ca la obiectul magic din casă.

Cumva cred că în mintea mea am realizat că nu voi mai sta în jurul lui alături de acei oameni-sărbătoare, iar asta a spulberat praful de stele din aer și a golit căldura care mă cuprindea în perioada asta. Astfel de gânduri țin de un trecut pe care nu îl putem controla niciunul.

Gândul la ceea ce nu putem controla este cea mai corozivă forță a energiei noastre. Soluția? Prezentul! Poate viața ne aduce oameni noi, pe măsură ce alții ies din viețile noastre. Nu ca să-i înlocuiască. Unii oameni chiar sunt de neînlocuit. Însă sunt oameni care să ne reîntregească cercul de oameni-sărbătoare, aceia care să dea sens unor zile speciale, la fel de bine cum pot să alimenteze cu bine și cele mai banale zile. 

Dacă în aceste zile ne încearcă tristețea gândindu-ne că sărbătorile nu pot fi la fel fără acei oameni care nu mai sunt în viețile noastre, să căutăm să ne înconjurăm de cei care sunt și să ne bucurăm de ei acum. Iar dacă sunt oameni care nu simt cât de bogați sunt având cel puțin o persoană care se gândește cu drag la ei, fie că este rudă, prieten, amic, coleg, iubită sau iubit, să-i ajutăm să simtă asta. 

Sărbătorile nu sunt despre mese bogate, cadouri, urări de belșug, case încărcate sau brazi tăiați.

Sunt despre oamenii sărbătoare care aduc magie în fiecare zi, iar acum îi adaugă ceva mai mult praf de stele. Praf de stele? Da, pentru că de fiecare dată când cade câte o stea se spune că se îndeplinește o dorință.

În urma lor, stelele se scutură de praf. În aceste zile, e mult praf de stele în aer și mult spațiu pentru dorințe îndeplinite.  Împreună putem simți mai bine sărbătorile și ne putem lăsa cuprinși de energia lor. Una de care avem nevoie pentru un an nou de milioane!

La mulți ani!

Împreună schimbăm lumea în care trăim!

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ucraina îşi consolidează graniţa cu Belarus după întâlnirea Putin-Lukaşenko

Urmatoarea stire

Groapa secretelor din OMV

Stiri pe aceeasi tema