Oamenii de știință anunță că au realizat un creier rezistent la cancer folosind celule fetaleOamenii de știință de la Centrul Máxima pentru Oncologie Pediatrică din Olanda au anunțat că au cultivat un creier folosind celule din fetuși avortați care se aflau în perioada de gestație cuprinsă între săptămânile 12 și 15.

Dailymail.co.uk relatează: Până în prezent, atunci când creșteau alte mini organe, oamenii de știință descompuneau țesuturile originale în celule individuale, folosind celule stem embrionare sau pluripotente pentru a crește și a reproduce zone specifice ale creierului. Această descoperire i-a determinat pe oamenii de știință să ia în considerare utilizarea mini-organului pentru a modela cancerul cerebral și să se concentreze în mod special pe modul în care acesta se dezvoltă la copii, în speranța că va duce la un tratament.

“Aceste noi organoide derivate din țesuturi fetale pot oferi noi perspective asupra a ceea ce modelează diferitele regiuni ale creierului și ceea ce creează diversitatea celulară”, potrivit…

Citeste continuarea pe ziuanews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema