O zi din viaţa profesorului Horaţiu Moldovan, medicul care salvează vieţi zilnic


Profesorul Horaţiu Moldovan se trezește puțin după miezul nopții, pentru că trebuie să plece la Timișoara pentru prelevarea unui cord pentru transplant. Pacientul care are nevoie de el este în Capitală, iar donatorul, se află în celălat capăt al ţării, la Timişoara.

Medicul povesteşte în materialul filmat chiar de el cum decurge o asfel de intervenţie contra cronometru. Acesta este cel de-al şaselea transplant de cord realizat în ţara noastră în acest an.

Donatorul este un barbat de 52 de ani din Timişoara care a intrat în moarte clinică după un accident rutier grav. Petru intervenţia de prelevare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara a fost prezentă echipa chirurgicală de la Bucureşti. Este o luptă contra cronometru pentru că inima de la donator trebuie să ajungă cât mai repede la București pentru pacientul care avea nevoie de ea pentru o nouă şansă la viaţă.

După ce transplantul a fost realizat cu succes, medicul Horaţiu Moldova împreună cu întreaga ecghipă, inclusiv şeful Agenţiei Naţionale pentru Transplant, medicul Radu Zamfir se întorc cu avionul la Timişoara, după nu mai puţin de 13 ore de muncă.

În cadrul Clinicii de chirurgie cardiovasculara Floreasca, echipa condusă de profesorul Horaţiu Moldovan, a salvat viaţa unui pacient critic de 43 de ani.

Evoluţia post transplant a pacinetului care a primit o nouă inimă este foarte bună, anunţă medicii.

Acesta este cel de-al şaselea transplant de cord din acest an, din ţara noastră.

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Horoscop: Zodiile care se vor îndrăgosti în curând

Urmatoarea stire

10 modele de fuste midi seducătoare, care pot fi purtate în această toamnă

Stiri pe aceeasi tema